De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Nieuwe opvouwbare Samsung-smartphone is Mate X-alternatief, verschijnt snel’

Thomas Haenen
27 juni 2019, 12:15
2 min leestijd
‘Nieuwe opvouwbare Samsung-smartphone is Mate X-alternatief, verschijnt snel’

Hoewel de Samsung Galaxy Fold al meerdere malen uitgesteld is, zou de Koreaanse fabrikant hard werken aan een tweede opvouwbaar toestel. Dat verschijnt mogelijk nog deze zomer, om de Huawei Mate X te snel af te zijn.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe opvouwbare Samsung-smartphone in de maak

Samsung werkt aan een tweede opvouwbare smartphone waarbij het scherm aan de buitenkant van het toestel zit, zo meldt de doorgaans betrouwbare Korea Herald. De fabrikant zou daarmee het ontwerp van de Huawei Mate X volgen, maar hoopt de Chinese rivaal wel te snel af te zijn. Volgens de bron is de nieuwe Samsung-smartphone al in productie, met een geplande release mogelijk al binnen enkele weken. De Mate X wordt verwacht in september, wat Samsung ruim twee maanden geeft om Huawei te verslaan.

Nieuwe opvouwbare smartphone Samsung

Op de eerste opvouwbare smartphone van Samsung, de Galaxy Fold, zit het scherm aan de binnenkant. Op de voorkant zit nog wel een klein ‘cover screen’, maar voor het primaire beeld moet je het toestel eerst openvouwen. Daardoor is dat scherm een beter beschermd tegen krassen in je broekzak, maar is ook wat verstopt. De Mate X, waarop het scherm wel aan de buitenkant zit, ontving door het andere design veel meer lovende kritieken.

Samsung zelf heeft vooralsnog niet gereageerd op het gerucht. Wanneer het toestel officieel onthuld wordt, is tevens nog onbekend. Mogelijk horen we begin augustus meer, wanneer de fabrikant naar verwachting de Samsung Galaxy Note 10 presenteert. De onthulling van die smartphone is volgens bronnen op 7 augustus.

Galaxy Fold releasedatum onbekend

Er doken deze week ook geruchten op dat Samsung werkt aan een opvouwbare smartphone met een groter 8 inch-scherm, tevens voorzien van S Pen-ondersteuning. Het is nog onduidelijk of het hier om hetzelfde model, of weer een andere variant gaat. Samsung heeft eerder aangegeven minstens twee andere opvouwbare smartphones in ontwikkeling te hebben

De status van Samsungs eerste opvouwbare smartphone is nog altijd onduidelijk. De Galaxy Fold zou oorspronkelijk begin mei in Nederland verschijnen, maar die plannen werden op het laatste moment geschrapt door twijfels over de stevigheid van het toestel. Reviewers gaven aan dat het scherm soms wel erg snel de geest gaf. Samsung-medewerkers hebben inmiddels laten weten dat de genoemde problemen zijn opgelost. Buiten het bedrijf om heeft echter nog niemand de verbeterde variant kunnen proberen. Het bedrijf heeft bovendien nog geen nieuwe releasedatum aangekondigd.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Korea Herald
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Fold
Samsung Galaxy Fold

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu