Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Nieuwe Palm-smartphones met Android vanaf dit najaar verkrijgbaar’

Thomas Haenen
29 maart 2018, 14:16
2 min leestijd
‘Nieuwe Palm-smartphones met Android vanaf dit najaar verkrijgbaar’

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat Palm dit jaar een comeback maakt op de mobiele markt. Bronnen beweren dat het eerste nieuwe toestel al binnen enkele maanden verschijnt.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Palm-smartphone in de maak

De Amerikaanse provider Verizon brengt in het tweede helft van dit jaar jaar een nieuwe Palm-smartphone uit, zo meldt Android Police op basis van anonieme bronnen. Het toestel loopt op Android en wordt uitgebracht door TCL Mobile, dat op dit moment de Palm-merknaam in bezit heeft. In Nederland kennen we TCL als het bedrijf achter de smartphones van Alcatel en BlackBerry.

Eind vorig jaar bevestigde Stefan Streit van TCL al tegenover Android Planet dat het bedrijf plannen had voor een comeback van Palm. Dat lijkt verder onderstreept te worden door deze nieuwe bronnen. TCL en Verizon zeggen niet op het gerucht te willen reageren.

Palm comeback

Inhaken op nostalgie

Waarom TCL plotseling plannen heeft om Palm te herintroduceren, is onbekend. Mogelijk wil het het bedrijf meeliften op de nostalgie die veel oudere telefoongebruikers nog met het merk hebben. HMD Global, dat vorig jaar de eerste nieuwe Nokia-smartphones introduceerde, volgt eenzelfde aanpak.

Het Zweedse bedrijf brengt voornamelijk hele degelijke, voordelige Android-smartphones uit zoals de Nokia 6 (2018) en Nokia 7 Plus, maar trekt daarnaast de aandacht met vernieuwde versies van oude klassiekers. Zo bracht het vorig jaar een nieuwe versie van de Nokia 3310 uit.

Palm is waarschijnlijk vooral bekend onder oudere smartphone-gebruikers. Het bedrijf had eind jarig negentig veel succes met de Palm Pilot-serie. Deze ‘personal digital assistants’ (of pda’s) worden gezien als de voorlopers van de moderne smartphones. De overstap naar ‘echte’ smartphones zorgde echter voor problemen. WebOS, het eigen besturingssysteem, werd nooit het succes waarop gehoopt werd.

Na enkele zwakkere jaren werd Palm in 2010 overgenomen door HP. Dat bedrijf bracht nog verschillende tablets en smartphones met WebOS, maar geen van allen sloegen ze aan. De Palm-naam werd al snel geschrapt, het WebOS-team werd doorverkocht aan LG. Eind 2014 nam TCL vervolgens de Palm-merknaam weer over. Hoewel er begin 2015 geruchten verschenen dat TCL aan nieuwe Palm-smartphones werkt, is het tot nu toe stil gebleven.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu