Nieuwe plannen voor Kogan Agora

kogan-agora-in-prullenbakHet is nog niet afgelopen voor Kogan Agora, het tweede Android-toestel ter wereld, dat al bijna klaar was om aan Australische kopers te worden uitgeleverd. Om vijf voor twaalf besloot Kogan echter om de verkoop voorlopig op te schorten. Dat wil overigens niet zeggen dat het Android-avontuur voor de 25-jarige Ruslan Kogan is afgelopen. Kogan gaat terug naar de tekentafel, laat een nieuw Agora-toestel ontwerpen en heeft inmiddels ook al plannen voor een netbook.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


En het bedrijf maakt GPS-ontvangers, dus ook op dat gebied kunnen we misschien nog iets in de richting van Android verwachten. Ruslan Kogan is een teleurgesteld man, zo blijkt uit een interview met APC Magazine. “Externe krachten” hebben hem gedwongen om de lancering uit te stellen. Ondanks de vertraging gaat Kogan toch door met plannen om het merk in de VS en het Verenigd Koninkrijk te lanceren. LCD-televisies en GPS-apparaten zijn de twee meestgevraagde electronicaproducten en daar is Kogan nou juist in gespecialiseerd. Een Kogan-netbook is over een paar weken beschikbaar.

Wie toch nog snel een Kogan Agora wil kopen: op de groothandelssite Alibaba zijn toestellen te koop die verrassend veel op de Kogan Agora lijken. De Shining G8000 heeft bijvoorbeeld de tekst ‘Brand’ op de plek staan waar het origineel de merknaam heeft staan.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.