Nieuwe rechtszaak van Apple tegen Samsung in Duitsland

Redactie
17 januari 2012, 16:46
1 min leestijd
Nieuwe rechtszaak van Apple tegen Samsung in Duitsland
Nieuwe rechtszaak van Apple tegen Samsung in Duitsland

Apple is wederom een rechtszaak tegen Samsung begonnen in Duitsland. Het Amerikaanse bedrijf eist dat tien smartphones en vijf tablets niet meer worden verkocht bij onze oosterburen. Onder meer de Samsung Galaxy S II en de Samsung Galaxy S Plus zouden uit de schappen moeten worden gehaald. Hoewel Apple al eerder de verkoop van de Samsung Galaxy Tab 10.1 wist te stoppen, kon Samsung dit verbod gemakkelijk omzeilen door een iets gewijzigd model op de markt te brengen, de Galaxy Tab 10.1N.

In totaal spant Apple twee rechtszaken aan, eentje voor de tien smartphones en eentje voor de vijf tablets. Volgens Apple lijken de producten van Samsung teveel op haar producten. In deze rechtszaak gaat het dus niet over inhoudelijke patenten maar puur over het uiterlijk. Aangezien Apple de iPhone en de iPad heeft vastgelegd als merk mogen andere bedrijven het design niet zomaar overnemen.

Lees verder na de advertentie.

Duitsland is niet het enige land waar Apple en Samsung elkaar aanklagen. Inmiddels zijn er diverse landen waar de twee fabrikanten tegenover elkaar voor de rechter staan. Ook in Nederland klagen de fabrikanten elkaar aan. Eerder wist Apple de verkoop van de Samsung Galaxy S II te verbieden, maar door haar software iets te wijzigen wist de Koreaanse fabrikant hier onderuit te komen.

Spotlight: Apple
Merk: Samsung

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's