Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Zo zien de nieuwe Samsung-emoji er uit

Thomas Haenen
13 februari 2018, 13:52
1 min leestijd
Zo zien de nieuwe Samsung-emoji er uit

De Android 8.0-update voor Samsung-smartphones brengt naast nieuwe features ook een frisse look voor alle emoji met zich mee. Samsung geeft de gele figuurtjes een nieuwe look.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Samsung-emoji beschikbaar

De nieuwe emoji zijn onderdeel van Samsung Experience 9.0. Deze versie van de Android-skin wordt vanaf dit voorjaar uitgerold naar alle Samsung-smartphones met Android Oreo. Op dit moment is die update alleen beschikbaar voor de Galaxy S8, maar andere toestellen als de Galaxy A8, S7 en Note 8 volgen waarschijnlijk snel.

Nieuwe Samsung-emoji

Met het nieuwe ontwerp brengt Samsung de emoji meer in lijn met de ontwerpen van andere fabrikanten. Emojipedia, dat een database heeft van alle emoticons, heeft een aantal van de meest opvallende wijzigingen verzameld. Daaruit blijkt dat sommige oude Samsung-emoji wel erg expressief waren, met gekantelde hoofden en extreme uitdrukking. Het overgrote deel oogt nu een stuk rustiger.

Ook de duivel-emoji kon wel een make-over gebruiken: het kwaadaardige kinderlijke figuurtje is vervangen door een ontwerp dat meer op de concurrentie lijkt. Misschien wel de grootste wijziging zien we bij het koekje. Daar zijn droge crackers vervangen door een traditioneler chocoladekoekje.

Google verbetert emoji ook

Samsung is overigens niet het enige bedrijf dat onlangs zijn emoji heeft opgefrist. Ook Google heeft recentelijk een nieuwe huisstijl voor zijn emoji uitgerold. Daarbij werd de befaamde ‘blob’ vervangen door een traditioneler, ronder ontwerp.

Inmiddels zijn er al meer dan duizend emoji beschikbaar. Jaarlijks selecteert het Unicode Consortium een aantal nieuwe emoji die het aanbod worden toegevoegd. In 2018 staan onder andere een rol toiletpapier, piratenvlag en superhelden op de planning. Nadat het Consortium de emoji goedkeurt, is het aan fabrikanten en ontwikkelaars als Samsung, Google, Facebook en anderen om de nieuwe emoji beschikbaar te maken voor hun platform of producten.

Lees meer over Samsung

Bron: Emojipedia
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu