De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Ook Samsung komt in oktober met nieuwe smartphone

Thomas Haenen
14 september 2018, 9:29
2 min leestijd
Ook Samsung komt in oktober met nieuwe smartphone

Samsung onthult op 11 oktober een nieuwe smartphone, zo blijkt uit een uitnodiging die het bedrijf heeft verstuurd. Waarschijnlijk gaat het om een toestel in de Galaxy A-reeks.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Samsung Galaxy-aankondiging binnenkort

De fabrikant zelf geeft vooralsnog weinig details prijs. Op de uitnodiging staat slechts ‘4x fun’, en hij wordt vergezeld door de tekst ‘Samsung’s newest Galaxy device is bringing more ways to express yourself than ever before’. Een precieze locatie of tijdstip voor de aankondiging wordt niet genoemd.

Waarschijnlijk gaat om een nieuw toestel in de Galaxy A-reeks, een opvolger voor de Galaxy A8. Bronnen claimen dat Samsung een Galaxy A9 (2019) met vier camera’s achterop in de maak heeft. De ‘4x fun’-tekst in de uitnodiging is daar waarschijnlijk een verwijzing naar. Waar de vier lenzen precies voor gebruikt worden, is nog onbekend.

galaxy a8

Samsung-topman DJ Koh verklaarde onlangs in een interview dat de Galaxy A-reeks een belangrijk onderdeel wordt van Samsungs strategie. Nieuwe ‘baanbrekende’ functies worden volgens Koh voortaan als eerste geïntroduceerd op midrange smartphones, en niet meer op dure modellen in de Galaxy S- en Note-reeks.

Geen opvouwbare smartphone

Een opvouwbare smartphone, waar Samsung al geruime tijd aan zou werken, krijgen we waarschijnlijk niet op 9 oktober te zien. Die wordt waarschijnlijk in november onthuld. Ook een ander vlaggenschip is onwaarschijnlijk. Het huidige vlaggenschip, de Galaxy Note 9, is pas net een maand in Nederland te koop.

Oktober belooft een haast ongekend drukke maand te worden voor Android-fans. Niet alleen Samsung, maar ook enkele andere grote fabrikanten hebben evenementen gepland voor volgende maand. De LG V40 ThinQ wordt onthuld op 3 oktober, gevolgd door de Google Pixel 3 op 9 oktober. Op 16 oktober is Huawei aan de beurt met de Mate 20 en Mate 20 Pro. Achteraan in de rij staat de OnePlus 6T, op 17 oktober.

Check andere berichten over Samsung

Bron: Samsung
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu