Opvouwbare Samsung Galaxy Fold vanaf september alsnog te koop

Thomas Haenen
25 juli 2019, 9:53
2 min leestijd
Opvouwbare Samsung Galaxy Fold vanaf september alsnog te koop

De Samsung Galaxy Fold staat weer in de startblokken. De problemen met de opvouwbare Android-smartphone zijn aangepakt, waardoor het toestel binnenkort alsnog de verkoop in gaat.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Samsung Galaxy Fold release aangekondigd

Vanaf september is de Samsung Galaxy Fold verkrijgbaar in ‘selecte markten’. Het zou gaan om relatief kleine aantallen in een handjevol landen. Op dit moment is nog onbekend in welke landen de opvouwbare smartphone precies verschijnt. We weten dus nog niet of Samsung de Galaxy Fold binnenkort ook weer in Nederland uitbrengt. De fabrikant zegt in de komende weken meer details over de release te delen.

Eigenlijk zou de opvouwbare smartphone begin mei al verschijnen. Nadat het scherm kuren vertoonde bij vroege reviewers, besloot Samsung echter de release uit te stellen. In de voorbije maanden zegt de fabrikant hard gewerkt te hebben aan een verbeterde variant waarbij die problemen niet opduiken.

Nieuwe Samsung Galaxy Fold release

Dit is er verbeterd

De problemen van de eerste versie werden veelal veroorzaakt door reviewers die een beschermende plastic laag aanzagen voor een screen protector. Op veel smartphones kun je dat dunne plastic laagje op het beeld direct verwijderen, iets wat veel Galaxy Fold-gebruikers dan ook direct deden. Op de Fold was dit plastic laagje echter de enige bescherming van het touchscreen, en zorgt het verwijderen voor problemen. Er is immers nog geen opvouwbaar Gorilla Glass.

Op de verbeterde Galaxy Fold loopt het plastic laagje door in de randen, om de zijkanten heen. Daardoor is het veel lastiger om los te pulken. Ook is het scharnier tussen de twee schermhelften in iets hoger geplaatst, waardoor het plastic laagje iets strakker is als je de Fold opent. Volgens de fabrikant vermindert dat de kans op bobbels die ontstaan door regelmatig vouwen. Ook voelt de beschermende laag zo meer als een onderdeel van het beeld, in plaats van een los stuk plastic er bovenop. Boven- en onderop de scharnieren zijn ‘protectiedopjes’ geplaatst.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Samsung
Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu