‘Geen nieuwe Samsung Galaxy J-smartphones in 2019, wel nieuwe reeksen’

Thomas Haenen
25 juli 2018, 11:59
2 min leestijd
‘Geen nieuwe Samsung Galaxy J-smartphones in 2019, wel nieuwe reeksen’

De Galaxy J-reeks van Samsung, die bestaat uit betaalbare toestellen, verdwijnt mogelijk in 2019. Volgens een insider is het bedrijf van plan een nieuwe budgetreeks te introduceren.

Lees verder na de advertentie.

Geen nieuwe Samsung Galaxy J in 2019?

Samsung is van plan zijn huidige budgetreeksen te schrappen, zo claimt de doorgaans betrouwbare telecominsider MMDDJ op Twitter. Naast de Galaxy J-reeks verdwijnt volgens hem ook de Galaxy On- en C-reeks, die vooral in China en andere opkomende landen worden verkocht. De bron maakt niet helemaal duidelijk of de reeksen wereldwijd verdwijnen, of dit slechts in een paar landen gebeurt.

Het gerucht betekent echter niet dat Samsung volledig stopt met de productie van goedkope smartphones. Volgens de bron komt het bedrijf in 2019 met twee nieuwe reeksen, de Galaxy P- en Galaxy R-serie. De R-serie omhelst waarschijnlijk traditionele budgetsmartphones, terwijl Samsung met de P-serie mogelijk iets nieuws probeert.

Galaxy P: Samsung-naam, maar geen Samsung-hardware

Toestellen in de Galaxy P-reeks zouden namelijk de eerste ‘ODM’-toestellen van Samsung zijn. ODM verwijst naar Original Design Manufacturer en betekent dat niet Samsung, maar een ander bedrijf het ontwerp en de productie voor zijn rekening neemt. Dat andere bedrijf betaalt dan voor een licentie om smartphones in de Galaxy P-reeks uit te brengen.

Een goed voorbeeld hiervan is het Chinese TCL Mobile, dat een licentie heeft voor het ontwikkelen en uitbrengen van smartphones met de BlackBerry-naam. De BlackBerry Key2, die onlangs verscheen, is bijvoorbeeld vrijwel volledig door TCL gemaakt.

Samsung Galaxy J5 (2017) review

Waarschijnlijk worden deze Galaxy P-smartphones alleen in China verkocht. Samsung heeft daar vooralsnog weinig succes met zijn goedkope toestellen en hoopt mogelijk met deze nieuwe strategie wel door te breken. Bovendien is het bedrijf verzekerd van winst als andere bedrijven betalen voor de Samsung-merknaam. De kans is klein dat de P-reeks ook naar Europa komt.

Samsung heeft nog niet gereageerd op de geruchten. De fabrikant presenteert zijn budgetsmartphones doorgaans in het voorjaar, dus het duurt nog even voor we meer horen over de plannen voor 2019.

Galaxy J-reeks in Nederland

De Galaxy J-serie omhelst nu nog de goedkoopste Android-smartphones die Samsung elk jaar maakt. Slechts een klein deel daarvan verschijnt in Nederland; het grootste deel is gericht op opkomende landen. Dit jaar bracht Samsung hier alleen de Galaxy J6 uit, een budgettoestel van zo’n 200 euro met randloos scherm en Android Oreo.  Binnenkort lees je op Android Planet de review van deze telefoon.

Het laatste nieuws over Samsung

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu