Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Download: probeer nu vast de ‘Android Pie-ervaring’ op je Samsung

Thomas Haenen
25 september 2018, 15:40
2 min leestijd
Download: probeer nu vast de ‘Android Pie-ervaring’ op je Samsung

Helaas zijn er nog geen Samsung-smartphones die een Android Pie-update hebben ontvangen. Met de Experience Launcher 10 krijg je alvast een voorproefje van de nieuwe interface.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Samsung-launcher nu al beschikbaar

Via XDA-Developers kun je nu al de Samsung Experience 10 Launcher downloaden. Die biedt een eerste blik op de aanpassingen die Samsung doorvoert aan zijn Android-interface met de aanstaande Pie-update. Sommige app-icoontjes zijn wat groter en de Bixby-assistent laadt een stuk sneller. Ook hebben menu’s en apps rondere hoeken gekregen.

Nieuwe Samsung-launcher

Wil je de nieuwe Samsung-launcher zelf proberen, volg dan onderstaande stappen.

  1. Installeer eerst App Cloner, zodat je een tweede versie van de Samsung-launcher naast je huidige kunt installeren;
  2. Download vervolgens het installatiebestand via XDA-Developers;
  3. Volg onze instructies voor het installeren van apk-bestanden bij de installatie;
  4. Bij de instellingen kun je vervolgens invullen dat dit je standaardlauncher is, zodat je niet iedere keer moet kiezen als je op de homeknop drukt.

Let op: het gaat om een voorlopige versie van de Launcher. Je kunt dus nog geregeld tegen bugs aanlopen. Ook werkt de app alleen op Samsung-smartphones met Android 8.0 of nieuwer. Dat is inmiddels gelukkig een relatief lange lijst. Of je nou nog een Galaxy S7, een Galaxy A8 of een Galaxy S9 hebt: je kunt direct met de launcher aan de slag.

Ook zijn veel van de Android Pie-functies zelf nog niet in de nieuwe launcher te vinden. Zo ontbreken de verbeterde notificaties, en ook de accuverbeteringen waar Pie voor zorgt zitten niet in deze launcher.

Wanneer verschijnt de Galaxy S9-update?

De launcher is gebaseerd op een voorlopige versie van de Galaxy S9-update. In aanloop naar de release kunnen er nog wat dingen veranderen. Ook maakt Samsung soms nog aanpassingen voor individuele toestellen: de software ziet er straks misschien iets anders uit afhankelijk van of je een Galaxy S9 of een Galaxy A6 gebruikt.

Wanneer de definitieve versie van de update beschikbaar is, is onbekend. Bij de Samsung Galaxy S8 duurde het ruim zes maanden voordat Samsung in Nederland een update naar Android Oreo uitrolde. Mocht de fabrikant met Pie eenzelfde planning volgen, dan kunnen Galaxy S9-gebruikers pas in februari of maart 2019 met Pie aan de slag. Vooralsnog lijkt Samsung er echter meer vaart achter te zetten: de launcher is al aardig gebruiksklaar.

Lees meer over Samsung

Bron afbeelding: XDA-Developers
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu