‘Dit is de Samsung Galaxy Tab A2: opvolger voor budgettablet’

Thomas Haenen
9 juli 2018, 12:34
2 min leestijd
‘Dit is de Samsung Galaxy Tab A2: opvolger voor budgettablet’

Samsung brengt binnenkort een tweetal nieuwe tablets uit, zo suggereren uitgelekte foto’s. De Galaxy Tab Advanced 2 en Tab Advanced 2 XL worden waarschijnlijk eind volgende maand onthuld.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Samsung-tablets 2018 nabij

Het gaat waarschijnlijk om opvolgers voor de Samsung Galaxy Tab A, de goedkoopste Android-tablet die het bedrijf nu maakt. Die tablet verscheen oorspronkelijk in 2016, al werd vorig jaar een versie met iets betere hardware uitgebracht. De Tab Advanced 2, afgekort tot Tab A2, lijkt een wat grotere sprong voorwaarts te worden.

De tablet heeft een 10 inch-scherm, met kleinere randen rond het beeld dan zijn voorganger. Volledig voorkantvullend is het scherm zeker niet, maar tablets in de Tab A-reeks zijn doorgaans dan ook instapmodellen die zo’n 200 tot 300 euro kosten. Wel is het apparaat uitgerust met een usb-c-poort, een Exynos 7870-chip, 3GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte. Details over de camera ontbreken nog.

Tab Advanced 2 XL specificaties onbekend

De Tab Advanced 2 XL heeft, zoals de naam al suggereert, een groter scherm. Het precieze formaat is nog onbekend, al ligt het waarschijnlijk zo rond de 12 inch. Deze tablet heeft echter ook kleinere schermranden, en lijkt niet over een fysieke homeknop onder het beeld te beschikken. Specificaties zijn nog onbekend, al weten we dat de Tab 2 XL op Android Oreo loopt en een usb-c-poort en koptelefoonaansluiting heeft.

Samsung is, samen met Huawei, één van de laatste grote Android-fabrikanten die nog tablets maakt. Onder andere Sony, LG en HTC hebben de markt in de afgelopen jaren al verlaten. De Koreaanse fabrikant echter nog altijd jaarlijks tablets uit in vrijwel elke prijsklasse. Ook voor de Samsung Galaxy Tab S3, de duurste tablet van het bedrijf, wordt binnenkort een opvolger verwacht.

→ Overzicht: de beste Android-tablets van 2018

De nieuwe tablets van Samsung worden waarschijnlijk eind augustus officieel onthuld. Dan vindt in Berlijn de IFA plaats, een jaarlijkse beurs voor consumentenelektronica waar Samsung doorgaans zijn tablets voor het eerst aan het grote publiek toont. Vervolgens liggen ze naar verwachting vanaf september in de winkels.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu