De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Deze tablets en wearables brengt Samsung nog in 2019 uit’

Thomas Haenen
9 juli 2019, 12:03
2 min leestijd
‘Deze tablets en wearables brengt Samsung nog in 2019 uit’

Samsung brengt dit najaar niet alleen nieuwe smartphones uit, maar heeft ook enkele tablets en smartwatches op de planning staan. Dat blijkt uit een gelekte roadmap van de Zuid-Koreaanse fabrikant.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Samsung-tablets en wearables voor 2019 in de maak

Later dit kwartaal brengt Samsung minstens twee nieuwe Android-tablets en verschillende wearables uit, zo blijkt uit een roadmap die Cashkaro heeft bemachtigd. Op tabletgebied gaat het in ieder geval om een opvolger van de Galaxy Tab S4, de krachtigste tablet die Samsung produceert. De Tab S5 wordt volgens de bron waarschijnlijk op 7 augustus gepresenteerd, op hetzelfde evenement waar Samsung ook de Galaxy Note 10 onthult.

Nieuwe Samsung-tablets 2019

Daarnaast werkt Samsung aan een Galaxy Tab Active 3, een stevige tablet die beter beschermd is tegen water en valschade. De roadmap noemt ook een Samsung Book 3, maar apparaten in deze Book-reeks lopen op Windows. Ook dit nieuwe model heeft waarschijnlijk geen Android.

Vrijwel alle andere Android-fabrikanten hebben de tabletmarkt inmiddels verlaten. LG, Sony, Nvidia en anderen die in het verleden wel verschillende Android-tablets hebben uitgebracht, focussen zich nu volledig op smartphones. Naast Samsung brengt enkel Huawei met enige regelmaat nieuwe Android-tablets uit.

Galaxy Watch krijgt opvolger

Hetzelfde geldt voor wearables. De Apple Watch is aardig succesvol en ook bedrijven als Fitbit en Garmin doen goede zaken met slimme horloges, maar smartwatches van grote Android-fabrikanten zijn er nog maar nauwelijks. Enkel Samsung heeft nog een vrij uitgebreid assortiment, maar gebruikt daarvoor wel het eigen Tizen-besturingssysteem in plaats van Googles Wear OS.

Nieuwe Samsung-wearables 2019

Eerder dit jaar bracht Samsung al enkele apparaten in de Gear Fit-reeks uit, simpele sportbandjes die vooral je stappen tellen. Dit najaar komt daar volgens Cashkaro de Galaxy Watch 2 bij. Daarvan brengt Samsung zowel een 40 millimeter als een 44 millimeter-versie uit. Deze gaat volgens de bron meer dan 250 euro kosten en beschikt over de beste hardware die Samsung in een wearable kan stoppen. Exacte specificaties zijn nog onbekend.

Opmerkelijk genoeg is de Samsung Galaxy Watch Active 2 niet op de planning terug te vinden. Daarvan doken enkele weken geleden nog beelden op. Mogelijk ging het om een prototype dat Samsung toch niet uitbrengt, of het bedrijf besluit de nieuwe Active voor 2020 te bewaren.

Lees meer over Samsung

Bronnen afbeeldingen: Cashkaro, Cashkaro
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu