Nieuwe apps voor Android: StudyDroid, PsychTests en meer

Android appsEr verschijnt veel nieuwe software op Android Market. Vandaar dat we de nieuwe applicaties van de afgelopen dagen eens op een rijtje hebben gezet. Er zit vast iets bruikbaars tussen: StudyDroid, PsychTests, Digia Phonebook, Do Not Disturb, InsultDroid, Chinese Calendar, Nulaz, Local Beta, Truphone Anywhere, MyEpisodes Viewer, X-Workout en Pixel Fixer.

PsychTests voor Android is een applicatie waarmee je je houding ten opzichte van relaties, geld, gezondheid en dergelijke kunt testen. De applicatie bevat 6 interactieve tests om jezelf beter te leren kennen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


StudyDroid is een gratis flashcard-applicatie voor Android. Met flashcards kun je feiten stampen of een vreemde taal leren: aan de ene kant van de kaart staat een vraag of woord en aan de andere kant de oplossing of de vertaling. Via de website studydroid.com kun je zelf flashcards maken en met anderen delen. Daarna kun je de kaarten synchroniseren met StudyDroid op je G1.

Digia Phonebook voor Android is een applicatie waarmee je gedetailleerde informatie over duizenden contactpersonen op je Android-toestel kunt opslaan. Je kunt de contactpersonen importeren en synchroniseren via een webdienst.

Do Not Disturb zorgt ervoor dat je Android-telefoon op stil wordt gezet. Handig op school, in het ziekenhuis, in de bibliotheek of op een andere plek bent waar je je telefoon moet afzetten.

Snel op zoek naar een effectieve belediging? InsultDroid voor Android is een applicatie die je op afroep een belediging voorschotelt. Maar met slechts 8 verschillende beledigingen zul je er snel op uitgekeken zijn.

Chinese Calendar is een appplicatie die de Chinese zonne- en maankalender laat zien. Je kunt ook in beide richtingen datums omrekenen.

StumbleVideo voor Android is een applicatie waarmee je online video’s kunt zoeken en bekijken. Je kunt kijken op basis van hoogste waardering of persoonlijke aanbevelingen krijgen.

Met Nulaz kun je zien wat er om je heen gebeurt. Je kunt vrienden zien, locaties delen en nieuwe mensen ontmoeten.

Local Beta toont dichtstbijzijnde restaurants, café’s, winkels en meer. De applicatie gebruikt informatie van yelp.com en toont ook de reviews van deze website.

Truphone Anywhere is een alles-in-een communicatiehub voor je Android-toestel. Je kunt chatten via de instant messaging-protocollen MSN, Yahoo, Google Talk en Twitter.

Met MyEpisodes Viewer kun je zien wanneer je favoriete tv-programma’s op televisie zijn. De applicatie maakt gebruik van de informatie van myepisodes.com.

X-Workout is een applicatie die je kunt meenemen naar de sportschool. In plaats van een notitieblok kun je in X-Workout noteren welke oefeningen je tijdens het fitnessen of de krachttraining hebt gedaan.

Pixel Fixer 2.0 is een applicatie die wisselende kleuren laat zien en daarmee probeert om dode pixels op je Android-toestel te verhelpen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.