De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Sony presenteert drie nieuwe high-end-smartphones op IFA’

Wouter Nijsen
27 augustus 2015, 11:42
1 min leestijd
‘Sony presenteert drie nieuwe high-end-smartphones op IFA’

Sony onthult mogelijk volgende week drie nieuwe Xperia Z5-toestellen. Het gaat om de Xperia Z5, Xperia Z5 Compact en Z5 Premium, waarbij laatstgenoemde de eerste smartphone met een 4k-scherm zou zijn.

Lees verder na de advertentie.

Drie nieuwe Sony-smartphones

sony smartphones ifa

Dat meldt de bekende Twitteraar  Evleaks op basis van informatie van het Facebook-account  Sony Georgia. Dit is een onofficieel Facebook-account, waardoor het nog onduidelijk is of de informatie betrouwbaar is.

Volgens de bron gaat het om de  Sony Xperia Z5, Xperia Z5 Compact en Z5 Premium. Vooral de Z5 Premium is interessant, omdat deze smartphone voorzien zou zijn van een 4k-scherm, waarbij er een extreem hoge resolutie (3840  bij  2160 pixels) wordt gehanteerd. Het 4k-scherm zou 5,5 inch meten en onder meer gebruikt worden voor virtual reality.

Als gezegd wordt ook de reguliere Xperia Z5 en Z5 Compact door het Facebook-account genoemd. De Xperia Z5 zou – net als de Xperia Z3 en Z3+ – beschikken over een 5,2 inch-full-hd-scherm, en moet de kleinere Z5 Compact het doen met een 4,6 inch-hd-scherm (1280 bij 720 pixels).

Meer over de Sony-toestellen

Naar verluidt zijn de genoemde Sony-toestellen voorzien van een nieuwe 23 megapixel-camera die sneller scherpstelt en een ander  diafragma heeft. Ook wordt er een vingerafdrukscanner genoemd, waarbij het aannemelijk is dat deze aan de zijkanten van de smartphone wordt geplaatst. Eerder doken er namelijk foto`s van de nog onaangekondigde toestellen op.

Als gezegd kondigt Sony de drie nieuwe smartphones waarschijnlijk tijdens een persconferentie op IFA aan. De technologiebeurs vindt dit jaar van 4 tot 9 september plaats in Berlijn. Of en wanneer de Xperia Z5-toestellen  beschikbaar komen, krijgen we dan te horen.

Het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z5
Sony Xperia Z5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu