Nieuwe versie Regendetector maakt handmatig instellen locatie mogelijk

Redactie
1 maart 2011, 19:23
1 min leestijd

Regendetector is één van de populairste weerapplicaties in de Android Market. Nou ja, echt een applicatie kun je Regendetector niet noemen. Het is namelijk alleen mogelijk om widgets te installeren. De widgets halen gegevens van Buienradar.nl om te bepalen of het gaat regenen op jouw locatie. Als er regen op komst is, toont de widget de tijd totdat het gaat regenen. Dit gebeurt in stappen van 5 minuten, dus als je ziet dat er over 20 minuten een regenbui aankomt kun je nog snel even naar de supermarkt rennen. De nieuwste versie van Regendetector ligt op dit moment in de Android Market en bevat een aantal vernieuwingen, zoals het handmatig instellen van een locatie.

Het is prettig om een locatie handmatig in te stellen, omdat hiermee een einde komt aan veel verversingsbugs van gebruikers. Daarnaast is het nu voor het eerst mogelijk om meerdere widgets naast elkaar te plaatsen.

Lees verder na de advertentie.

Regendetector werkt niet alleen heel erg goed, maar ziet er ook nog eens netjes uit. Zo kunnen gebruikers ervoor kiezen om een widget transparant te maken of om een zwarte achtergrond te kiezen. Bang dat de batterij van je telefoon snel leeg is door Regendetector? Dat hoeft niet, want je beslist zelf hoe vaak de app nieuwe gegevens downloadt. Indien je batterijtijd wilt besparen, dan is het verstandig om de ververstijd op een lange periode te zetten, ook al wordt de widget daardoor iets minder accuraat.

Direct installeren? Ga naar de webversie van de Android Market en klik op ‘Install’. De applicatie wordt dan automatisch op jouw toestel geïnstalleerd. Surf je in de mobiele browser op je Android-telefoon? Klik dan hier om de applicatie rechtstreeks te installeren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu