Nieuwe video duikt op van Notion Ink Adam

Redactie
12 oktober 2010, 20:04
1 min leestijd
Nieuwe video duikt op van Notion Ink Adam

De Notion Ink Adam houdt de gemoederen bezig. Ruim een week geleden lekte het nieuws uit dat de tabletcomputer in verschillende kleuren op de markt komt en nu is er een nieuwe video opgedoken van de Adam. Daarnaast bevestigt Notion Ink dat de Adam 1 GB RAM-geheugen krijgt. Hiermee heeft de Adam meer RAM-geheugen dan de meeste Android-tablets en telefoons. We mogen van de Notion Ink Adam verwachten dat dit beestje goed kan multitasken.

Het goedkoopste model van de Notion Ink Adam kost 399 dollar (313 euro), de duurste uitvoering gaat voor 499 dollar (392 euro) over de toonbank. De eerste Android-tabletcomputer van Notion Ink beschikt over een NVIDIA Tegra 2-processor, Wi-Fi, een drie megapixel camera, Bluetooth en UMTS/HSDPA. De Adam ondersteunt 1080p Full HD. Volgens Notion Ink kan de Adam acht uur onafgebroken HD video afspelen of zestien uur op het internet surfen via WiFi, en dat alles op één enkele acculading. Er wordt gebruik gemaakt van een bijzonder energiezuinig Pixel QI-scherm van 10,1 inch en een resolutie van 1024 bij 600 pixels.

Lees verder na de advertentie.

De uitvoeringen met een Pixel QI-scherm kosten 449 dollar (alleen WiFi) en 498 dollar (WiFi en 3G). De uitvoeringen met een LCD-scherm zijn goedkoper: 399 dollar (WiFi) en 449 dollar (3G).

Nieuwe video

Hieronder een nieuwe video waarop de Notion Ink Adam te zien is. Het heldere Pixel QI-scherm ziet er prachtig uit. Er zijn ook nieuwe foto’s gemaakt van deze tablet, die op de website van Androidcommunity te zien zijn.

Releasedatum

Notion Ink Adam krijgt een eigen applicatiewinkel met de naam `Genesis`. Net als bij de iPad kun je dus allerlei applicaties downloaden.
Adam ligt waarschijnlijk eind dit jaar of in januari 2011 in de winkel. De opvolger van de Notion Ink Adam is ook al bekend gemaakt: de Adam 2. De Adam 2 krijgt NVIDIA`s Tegra 3-processor en draait op Android 3.0.

Categorie: Tablets

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's