Zo zien de nieuwe WhatsApp-emoji er uit

Thomas Haenen
3 oktober 2017, 10:54
1 min leestijd
Zo zien de nieuwe WhatsApp-emoji er uit

WhatsApp krijgt binnenkort voor het eerst zijn eigen emoji. Daarvoor heeft de berichtendienst wel behoorlijk veel bij Apple afgekeken.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe WhatsApp-emoji

De ontwikkelaars van WhatsApp hebben eigen versies van alle emoji’s ontworpen, zo ontdekte EmojiPedia. In een bètaversie van de berichtendienst zijn eigen ontwerpen te vinden voor meer dan duizend emoji. Wanneer de aangepaste emoji worden uitgerold naar alle gebruikers van de app is nog onbekend.

Nieuwe WhatsApp-emoji

WhatsApp gebruikte tot nu toe altijd de emoji van Apple, ongeacht het besturingssysteem waarop je de app gebruikte. Daar wil de ontwikkelaar nu blijkbaar vanaf, al verandert er op het eerste gezicht niet heel veel. De nieuwe ontwerpen vertonen namelijk grote overeenkomsten met Apple’s emoji. Terwijl Google, Microsoft, Samsung en andere fabrikanten hun eigen stijl hebben ontwikkeld, lijkt WhatsApp dicht bij Apple te blijven.

Wel heeft de chatdienst een klein streepje voor op de concurrentie. Het bedrijf heeft al direct de nieuwste set emoji toegevoegd, die deze zomer onthuld werden. Apple en andere bedrijven voegen die naar verwachting pas eind dit jaar of begin 2018 toe. Dat betekent dat je straks direct emoji’s voor vampieren, zombies en elfjes kunt gebruiken.

Er zijn inmiddels meer dan duizend officiële emoji, waarbij je ook nog de keuze hebt uit verschillende genders en huidskleuren. Welke emoji er wel of niet toegevoegd worden, wordt bepaald door het Unicode Consortium. Deze organisatie selecteert jaarlijks nieuwe emoji om toe te voegen. Vervolgens is het aan fabrikanten en ontwikkelaars om deze toe te voegen aan toestellen en apps. Daarmee ben je wel verzekerd van een soortgelijke selectie aan emoji op elk platform.

→ Lees ook: dit is de betekenis van veelgebruikte emoji

Bron: Emojipedia
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu