‘Nieuwe Xperia Z3 foto’s tonen meer van hetzelfde’

Gijs Ettes
25 juli 2014, 9:13
2 min leestijd
‘Nieuwe Xperia Z3 foto’s tonen meer van hetzelfde’
Xperia Z3 foto's

De laatste weken zijn de nodige Xperia Z3 foto’s en geruchten de revue gepasseerd. De meest recente kiekjes van het aankomende Sony-toestel geven voor het eerst een duidelijk beeld van de achterkant van het toestel, alsmede de zijkant met de bekende power- en cameraknop. Qua design wijkt de Z3 weinig af van zijn voorgangers, al zijn de hoeken wat meer afgerond en lijkt het toestel een stukje slanker. Voor de rest is dit hetzelfde rechthoekige toestel dat we in onze recente review een  9 gaven.

De vermeende specificaties van de Xperia Z3 geven ons ook een gevoel van déj   vu. Zo beschikt de smartphone naar verluidt over dezelfde Snapdragon 801-chip, 3GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen. Ook zou het display wederom 5,2 inch meten en over een resolutie van 1920 bij 1080 pixels beschikken.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de Xperia Z3 foto’s

Wel zou de kloksnelheid van de processor zijn opgeschroefd van 2,3GHz naar 2,5GHz, maar aan de 20,7 megapixel-camera heeft Sony niet gesleuteld. Het kan natuurlijk zijn dat de uiteindelijke hardware nog voor de release wordt aangepast; de huidige specs zijn immers niet bevestigd. De release van de Z3 zou mogelijk al in september plaatsvinden.

Conclusie  Xperia Z2 review

Sony Xperia Z2 kopen

De Xperia Z1 was al een prima smartphone met één groot nadeel: het scherm. De Xperia Z2 verbetert zijn voorganger op dit belangrijke punt en is – ondanks de grotere schermdiagonaal – dunner en lichter. Dat betekent overigens niet dat de Z2 handzaam is, maar het toestel behoudt wel het stevige en fraaie ontwerp van zijn voorgangers. Bovendien is de accuduur verbeterd en is de interface in hoge mate aanpasbaar, zodat je de Z2 bloatwarevrij en persoonlijk kunt maken. Over de overige specificaties zijn we ook te spreken. Het toestel hapert nergens en veelgebruikte opties zijn aanwezig en snel te vinden. De Xperia Z2 is dan ook zonder twijfel de beste smartphone die Sony sinds lange tijd heeft gemaakt.

Lees ook ons uitgebreide oordeel in de Xperia Z2 review!

Check de beste Sony Xperia Z2 aanbiedingen

De prijs  van de Xperia Z2 bedraagt inmiddels rond de 550 euro. Hieronder hebben we de beste aanbiedingen van dit moment voor je op een rijtje gezet.

Het laatste Sony nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z3
Sony Xperia Z3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu