Nieuwe YotaPhone heeft aan de voor- en achterkant een touchscreen

Wouter Nijsen
24 februari 2014, 12:02
1 min leestijd
Nieuwe YotaPhone

De nieuwe YotaPhone heeft zich laten zien. De Russische smartphone heeft net als zijn voorganger weer twee schermen, maar nu heeft het achterste e-ink-scherm ook sensoren die aanrakingen herkennen. Ook dit display kan dus voortaan gebruikt worden om de telefoon te besturen. Dat laat Engadget weten na een korte speelsessie.

De nieuwe YotaPhone heeft een 5 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en een Snapdragon 800-chip met een quadcore-processor. In tegenstelling tot zijn voorganger is het mogelijk om op het achterste scherm onder andere sms’jes, tweets en e-mails te lezen en ook te tikken.

Lees verder na de advertentie.

Het e-ink-display kan opnieuw weer als e-reader gebruikt worden, waarmee je de mogelijkheid hebt om e-boeken, documenten of webpagina`s te lezen. Het voordeel van e-ink is dat het een stuk minder energie verbruikt dan lcd-schermen. De accu van de nieuwe YotaPhone zou daarom nog langer mee moeten gaan.

Specificaties nieuwe YotaPhone

yota2

De Russische smartphone is verder voorzien van dezelfde specificaties: 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslagruimte en een 13 megapixel-camera. Qua dikte is het toestel iets afgenomen en weegt hij iets minder zwaar. De nieuwe YotaPhone draait op Android 4.2 Jelly Bean.

De originele YotaPhone wordt sinds december vorig jaar internationaal geleverd. Wanneer de nieuwe versie in de winkelrekken komt te liggen, is niet bekend. De verwachte prijs ligt net als bij de eerste versie rond de 500 euro. Dit is echter nog niet door fabrikant Yota Devices bekendgemaakt.

Meer over YotaPhone

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

YotaPhone 2
YotaPhone 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu