Nieuwe zoommodus voor apps in Android 3.2

Redactie
12 juli 2011, 11:17
1 min leestijd
Nieuwe zoommodus voor apps in Android 3.2
Nieuwe zoommodus voor apps in Android 3.2

Android 3.2 komt met een nieuwe zoommmodus waarbij telefoonapps beter kunnen worden weergegeven op het grote scherm van een tablet. Nu kunnen telefoonapps alleen worden uitgestrekt op een Android-tablet, waarbij de beeldverhouding niet altijd in stand blijft en apps onbruikbaar worden. Met de nieuwe zoommodus kunnen telefoonapps worden ingezoomd waarbij ze schermvullend zijn met de juiste verhoudingen intact.

De nieuwe zoommodus is een verbetering ten opzichte van de functie “stretch to fill screen” omdat bij de laatste methode de beeldverhouding niet vast blijft en apps vervormd kunnen worden weergegeven. De nieuwe “zoom to fill screen” functie is vergelijkbaar met de 2x modus op de iPad. Apps zien er dan nog wel steeds korrelig uit omdat de pixels flink worden vergroot. Ontwikkelaars kunnen er ook voor kiezen om de zoomfuncties helemaal uit te schakelen, als de app ook geoptimaliseerd is voor tablets.

Lees verder na de advertentie.

Gezien het relatief lage aantal Android-apps voor tablets, naar schatting tussen de 250 en 350, kan er zo wel op een betere manier gebruik worden gemaakt van de vele Android-apps gemaakt voor telefoons. Maar dit lijkt vooral een tussenoplossing. Wanneer Android 3.2 precies uitkomt is niet duidelijk. Naar alle verwachting zal de update binnen niet al te korte tijd voor het eerst worden uitgerold op de Motorola Xoom.

Bron: Android Developers

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu