De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Android in januari: dit gebeurt er deze maand

Thomas Haenen
2 januari 2017, 14:55
3 min leestijd
Android in januari: dit gebeurt er deze maand

Ook deze maand verwachten we weer een hoop nieuws op het gebied van Android, van aankondigingen op CES tot nieuwe smartphones van HTC. Wat kunnen we precies verwachten? Android Planet blikt vooruit op het belangrijkste nieuws van januari.

Lees verder na de advertentie.

1. CES 2017: nieuwe smartphones van Samsung, Honor en anderen

Van 3 tot en met 8 januari vindt de jaarlijkse Consumer Electronics Show plaats in Las Vegas. Vrijwel alle grote fabrikanten presenteren daar hun nieuwe technologie voor het komende jaar. Naast een heleboel koelkasten, televisies en slimme gadgets zijn er ook smartphones, tablets en wearables te zien. Het aantal aankondigingen is doorgaans vrij beperkt, omdat smartphonefabrikanten eind februari hun eigen beurs hebben, het Mobile World Congress in Barcelona.

Android januari

Toch zijn er doorgaans een aantal nieuwe toestellen te zien in Las Vegas, of fabrikanten gebruiken het evenement om aankondigingen te doen. Zo presenteerde Samsung deze week al de Galaxy A3 (2017) en Galaxy A5 (2017), mid-range smartphones met een waterdichte metalen behuizing. Daarnaast verwachten we verschillende nieuwe smartphones van Asus, hoewel die doorgaans nooit in Nederland verschijnen.

Honor, het submerk van Huawei, gaat de Honor 6X of de Honor Magic presenteren op de beurs. LG toont de onlangs aangekondigde K-serie, terwijl ook Sony en BlackBerry mogelijk enkele verrassingen op de planning hebben staan. Daarnaast wordt de Snapdragon 835 gepresenteerd. Deze Qualcomm-chip is komende maanden in alle high-end smartphones te vinden.

2. Nieuwe HTC-smartphone op 12 januari: X10 of Ultra?

HTC gooit het over een andere boeg. De Taiwanese fabrikant organiseert op 12 januari zijn eigen evenement. In een cryptische uitnodiging die in december de deur uit ging belooft het bedrijf een ‘big announcement for U’.

Waarschijnlijk gaat het om een nieuwe smartphone. Welk toestel precies, dat is nog niet helemaal duidelijk. De één verwacht de HTC X10, de ander claimt dat het om de HTC U Ultra gaat. De X10 is een mid-range smartphone met groot 5,5 inch-scherm en een metalen behuizing. De U Ultra zou een beest van een smartphone zijn met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels, 4GB werkgeheugen en een 12 megapixel-camera achterop. Wie er gelijk heeft, zien we later deze maand.

note 7 tegenvaller

3. De vlaggenschepen komen: Samsung Galaxy S8, LG G6 en HTC 11 geruchten

Bij een nieuw jaar hoort ook een nieuw vlaggenschip. We verwachten dat alle grote fabrikanten de komende weken een nieuwe high-end smartphone gaan presenteren. Waarschijnlijk pas op het Mobile World Congress, eind februari in Barcelona, maar voor die tijd verwachten we vele geruchten.

Hoewel veel informatie over de Samsung Galaxy S8 inmiddels uitgelekt is, is er ook nog veel onduidelijk. Is er nou wel of geen koptelefoonaansluiting? Wordt het scherm voorkantvullend? Nieuwe geruchten scheppen hopelijk iets meer duidelijkheid. Ook voor andere vlaggenschepen verwachten we de eerste info. Wordt de LG G6 toch weer voorzien van een modulaire behuizing? En hoe moet de HTC 11 het Taiwanese bedrijf er weer bovenop helpen?

4. Eindelijk: Android 7.0 voor meer smartphones

Android 7.0 Nougat is alweer bijna een half jaar oud, maar toch is het nog nauwelijks op smartphones te vinden. Januari wordt de maand dat enkele van de populairste smartphones van het voorbije jaar een update verwachten.

Zo heeft Samsung al toegezegd dat de Galaxy S7 Android 7.0-update vanaf januari beschikbaar is. OnePlus is op oudejaarsavond begonnen met de uitrol voor de OnePlus 3T en 3. Ook LG en Sony verwachten deze maand hun updates uit te rollen voor een steeds groter aantal smartphones. Het heeft even geduurd, maar het lijkt erop dat het wachten nu zowat voorbij is.

Lees ook: Wanneer krijgt mijn smartphone de Android 7.0-update?

Lees het laatste nieuws over Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu