Android in juli: dit gebeurt er deze maand

Wouter Nijsen
4 juli 2016, 16:59
2 min leestijd
Android in juli: dit gebeurt er deze maand

Wat staat ons deze maand te wachten op het gebied van Android? In dit artikel blikken we vooruit op juli. Op welk belangrijk nieuws kunnen we ons verheugen?

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Developer Preview van Android N

Hoewel vorige week bekend werd dat de volgende Android-versie Android 7.0 Nougat gaat heten, moeten we nog even wachten totdat een officiële release plaatsvindt. Tot die tijd kunnen we aan de slag met de Developer Preview, die je via het betaprogramma van Google kunt downloaden op je Nexus-toestel. Deze maand wordt de vijfde testversie beschikbaar, maar verwacht geen grote nieuwe features. Met Developer Preview 5 brengt Google namelijk een vrijwel definitieve versie uit.

android n naam

Release Sony Xperia X Performance en XA Ultra

De Xperia X-lijn van Sony werd een tijdje geleden aangekondigd en momenteel zijn de Xperia X en Xperia XA al in Nederland verkrijgbaar. Deze maand verschijnen ook de Xperia X Performance en Xperia XA Ultra in ons land voor een adviesprijs van respectievelijk 699 en 399 euro. De high-end X Performance is voorzien van uitstekende hardware, zoals een Snapdragon 820-chip met 3GB RAM en 32GB opslagruimte. Ook aanwezig is een 5 inch-full-hd-scherm, 23 megapixel-camera aan de achterkant, 13 megapixel-frontcamera, Android 6.0.1 (Marshmallow) en een 2700 mAh-accu.

Sony Xperia X Performance

De Sony Xperia XA kenmerkt zich door het enorme 6 inch-scherm, dat wel dezelfde resolutie van 1920 bij 1080 pixels heeft. Onder de motorkap vinden we een Helio P10-chip van Mediatek, 3GB RAM, 16GB opslagruimte en een 2700 mAh-accu. Foto`s maakt de XA Ultra met de 21,5 en 16 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde.

Aan de slag met Pokemon GO

Veel gebruikers kijken al lange tijd uit naar de release van Pokémon GO, het spel waarin je de echte wereld in moet om digitale beestjes te ontvangen. Nintendo kondigde onlangs aan dat de game deze maand wordt uitgebracht, maar een exacte releasedatum is nog onbekend. Ook de Pokémon GO Plus, het accessoire dat je gebruikt met de game, verschijnt later deze maand. Met de Pokémon GO Plus is het mogelijk om Pokémon te vangen zonder je iPhone erbij te pakken. Het kleine apparaatje trilt als er een Pokémon in de buurt is of als een Pokémon gevangen is.

pokemon go

Verder krijgen we deze maand mogelijk een nieuw Android-toestel van BlackBerry  te zien en kunnen we meer nieuws over de Samsung Galaxy Note 7 verwachten. Laatstgenoemde wordt waarschijnlijk begin volgende maand officieel uit de doeken gedaan.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu