De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android in november: dit gebeurt er deze maand

Thomas Haenen
1 november 2016, 13:37
3 min leestijd
Android in november: dit gebeurt er deze maand

Ook deze maand verwachten we weer een hoop nieuws op het gebied van Android. Wat kunnen we precies verwachten? Android Planet blikt in dit artikel vooruit op het belangrijkste nieuws van november 2016.

Lees verder na de advertentie.

1. Huawei Mate 9 aankondiging

In november verwachten we eigenlijk maar één belangrijke nieuwe smartphone, en die wordt al direct in de eerste week onthuld. Op donderdag 3 november zegt Huawei de Mate 9 te presenteren op een evenement in München. Het is een zwaar najaar voor high-end smartphones: de Galaxy Note 7 werd geschrapt, terwijl de Google Pixel en LG V20 hier voorlopig niet te koop zijn. Daardoor kan Huawei straks misschien alle aandacht naar zich toe kan trekken. Nu nog een goede smartphone maken.

mate 9 pro afbeelding

Gelukkig lijkt Huawei alle stoppen uit de kast te trekken met de Mate 9. Volgens de laatste geruchten zijn er twee varianten van de phablet in ontwikkeling. Een Huawei Mate 9 met 5,9 inch-scherm en een full hd-resolutie, als ‘instapmodel’. Maar ook een Mate 9 Pro is in ontwikkeling, Huawei’s eerste smartphone met een QHD-resolutie én een gebogen scherm. Deze variant wordt mogelijk wel erg prijzig: volgens bronnen kost de Pro meer dan duizend euro.

De Huawei Mate 9 lijkt in ieder geval alles in huis te hebben om een echt vlaggenschip te worden: krachtige hardware, een dubbele camera achterop, verpakt in een strak metalen design. Wij zijn benieuwd, en niet alleen door een gebrek aan alternatieven.

Lees ook: 5 zaken die we nu al weten over de Huawei Mate 9

2. Chromecast Ultra en Google Home release

Het is nog altijd afwachten of en wanneer de Google Pixel in Nederland verschijnt. In de tussentijd kunnen we ons troosten met de gedachte dat er in ieder geval één Google-product verschijnt in Nederland in november: de Chromecast Ultra. Het is de eerste Chromecast met ondersteuning voor 4K-beelden en HDR. Zo kun je Netflix, YouTube en andere apps casten met haarscherp beeld. De Chromecast Ultra is vanaf eind november te koop voor 79 euro.

chromecast ultra design

Deze maand verschijnt ook de Google Home, maar helaas alleen in de Verenigde Staten. De Home is een speaker met ingebouwde Cast-functionaliteit, waardoor je heel gemakkelijk muziek via Spotify of andere diensten kunt afspelen. Ook zit de Google Assistant ingebouwd. Door ‘OK Google’ te roepen, kun je vragen stellen, apparaten in je huis bedienen of reminders instellen. Het is nog onbekend wanneer Google Home naar Nederland komen, maar we hopen je zo snel mogelijk onze eerste indrukken te kunnen brengen.

3. Talloze Samsung Galaxy S8 geruchten

We zagen in de afgelopen maand al verschillende Samsung Galaxy S8 geruchten voorbij komen. Dat is redelijk opmerkelijk: het volgende vlaggenschip van Samsung wordt pas eind februari officieel onthuld. Vermoedelijk heeft het te maken met de problemen rond de Galaxy Note 7. Nadat dat vlaggenschip geschrapt werd, kan Samsung zich nu al gaan focussen op het volgende topmodel.

Galaxy Note 4 presentatie

Daardoor rekenen we ook in de komende maand weer op een flink wat geruchten. Inmiddels krijgen we een aardig idee van hoe het toestel eruit gaat zien. Zo weten we dat Samsung twee varianten in ontwikkeling heeft, waarvan eentje met een dubbele camera achterop. Wat die extra cameralens precies doet is nog wat onduidelijk, maar wellicht horen we daar in november meer over. Beide modellen beschikken bovendien over een krachtigere chip voor 4K-resoluties én zijn voorzien van Viv AI, Samsungs nieuwe stemgestuurde assistent.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast Ultra
Google Chromecast Ultra

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu