De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit moet je weten over 3 recente aanpassingen in de Play Store

Erwin Vogelaar
31 maart 2018, 18:34
2 min leestijd
Dit moet je weten over 3 recente aanpassingen in de Play Store

De Play Store verandert constant, omdat Google de app-winkel blijft vernieuwen. Dit moet je weten over de nieuwste Play Store-aanpassingen.

Lees verder na de advertentie.

De 3 nieuwste Play Store-aanpassingen

De digitale winkel van Android wordt constant aangepast met nieuwe functies en designkeuzes. Vaak test Google deze aanpassingen eerst bij een klein deel van zijn gebruikers, om ze later naar iedereen uit te rollen. We zetten enkele recente aanpassingen die nu breed worden uitgerold voor je op een rijtje.

1. Plek van app in de ranglijst

Kijk je op een app-pagina en staat de app in een ranglijst? Dan wordt dat vanaf nu duidelijk vermeld. Zo staat er bij WhatsApp bijvoorbeeld ‘#1 Populairste apps in de categorie Communicatie’ of nu bij PUBG Mobile ‘#1 Populaire games in de categorie Actie’. Tik je hierop, dan word je naar de desbetreffende ranglijst gestuurd.

play store aanpassingen

Mogelijk heb je dit onderdeel al eerder gezien, omdat Google de update sinds afgelopen herfst test. Pas nu wordt het echter breed uitgerold. Dit onderdeel is fijn om te hebben, omdat je zo direct ziet of een app populair is en door de hoeveelheid downloads waarschijnlijk veiliger is.

Lees ook: 4 tips om gevaarlijke nep-apps in de Play Store te herkennen

2. Releasedatum vinden

Het is makkelijker om te zien wanneer een app is uitgekomen. Klik hiervoor in een app-pagina op ‘meer informatie’ en scrol helemaal naar beneden. Daar zie je nu tegenwoordig naast onder andere het versienummer en het e-mailadres van de maker, ook de datum waarop de app voor het eerst is uitgebracht. Gek genoeg is dit kopje op dit moment nog niet vertaald naar het Nederlands. Daarom staat er nog ‘Release on’.

3. Redesign voor browserversie

Bekijk je de Play Store via je webbrowser, dan maakt de digitale winkel nu beter gebruik van de ruimte. Klik je op een screenshot, dan wordt de afbeelding vergroot over je hele beeldscherm. Voorheen bleef een screenshot nog relatief klein.

Klik je op ‘alle reviews lezen’, dan word je naar een heel nieuw scherm gestuurd waar alle reviews te lezen zijn. Dat is een stuk overzichtelijker dan het vorige design, waarbij de reviews werden uitgeklapt in de app-pagina zelf.

Android Planet in de Play Store

Wist je dat Android Planet ook een eigen app heeft in de Play Store? Via onze app blijf je op de hoogte van alle nieuwe Android-smartphones, het nieuws en de beste tips. Download de Android Planet-app in de Play Store.

Lees het laatste nieuws over de Play Store

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu