De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Indrukwekkend: Pixel Night Sight verandert smartphonefotografie

Erwin Vogelaar
28 oktober 2018, 9:44
2 min leestijd
Indrukwekkend: Pixel Night Sight verandert smartphonefotografie

Pixel-smartphones krijgen binnenkort Night Sight, voor het maken van foto’s in het donker. Toch is de functie nu al te proberen. De resultaten zijn verbluffend.

Lees verder na de advertentie.

Pixel Night Sight verandert smartphonefotografie

Toen Google de Pixel 3 introduceerde op zijn Made by Google-evenement, lag de nadruk op de camera. Eén van de meest indrukwekkende nieuwe features was Night Sight. Met deze functie wordt het mogelijk om zonder flits foto’s te maken in bijzonder slechte lichtomstandigheden. Hiervoor gebruikt Google een combinatie van algoritmes, machine learning en een lange sluitertijd.

Google liet tijdens de presentatie een voorbeeld zien van een foto gemaakt met een iPhone XS en eentje gemaakt met de Pixel 3. Fabrikanten laten vaker dergelijke vergelijkingsfoto’s zien die in de praktijk niet altijd eerlijk zijn. Bijvoorbeeld door verkeerd gebruikte instellingen. In dit geval lijkt Googles belofte wel echt te kloppen.

night sight

Night Sight wordt later pas uitgerold naar alle Pixel-smartphones, maar een gebruiker van website XDA Developers kwam er achter dat de functie nu al te activeren is. Via deze pagina is de apk van de Google Camera met geactiveerde Night Sight te downloaden. Download deze app op eigen risico en lees meer over dit bestand in dit artikel.

Night Sight in de praktijk

Verschillende mensen hebben de aangepaste Google Camera-app geïnstalleerd en zijn aan het fotograferen gegaan. Het resultaat is niets minder dan verbluffend.

Twitter-gebruiker Dattmay:

Vlad Savov van The Verge:

Marques Brownlee (MKBHD):

XDA Developers:

Al deze foto’s zijn dus zonder flits gemaakt. De foto’s rechts zijn echter met Night Sight gemaakt en de foto’s links zonder. Is dit het eind van de flits? Het is in ieder geval een gamechanger voor smartphonefotografie.

Eén of meerdere camera’s

De Google Pixel-smartphones vallen op door de kwaliteit van de foto’s, terwijl er maar een enkele camera wordt gebruikt. Waarom hebben andere toestellen er dan meer nodig? Er zijn verschillende manieren waarop meerdere smartphonecamera’s worden ingezet.

Lees meer over de Pixel 3

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 3
Google Pixel 3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu