Nikon Android-fotolijstje zet foto‘s om naar 3D

Redactie
27 oktober 2010, 13:08
1 min leestijd
Nikon Android-fotolijstje zet foto‘s om naar 3D
nikon fotolijst android

Camerafabrikant Nikon heeft een digitaal fotolijstje gemaakt, die op Android draait. De NF-300i heeft als bijzonderheid dat het 2D-beelden kan omzetten naar 3D, zonder dat je er een speciaal brilletje voor nodig hebt. De 3D-omzetting is onderdeel van de nieuwe dienst My Picturetown, die Nikon in Japan heeft geïntroduceerd en die in december ook 3D-beelden gaat ondersteunen. Het fotolijstje draait op Android 3.1, heeft een ethernet-poort, Wi-Fi, USB-poort en een resolutie van 800 x 600.

Het is de bedoeling om de foto’s op een afstand van maximaal 1 meter te bekijken. Nikon heeft een 7,2 inch 3D-display gebruikt dat de foto’s zowel in 3D als in de normale 2D-weergave kan tonen. Je kunt er zelfs 3D-films op afspelen.

Lees verder na de advertentie.

nikon fotolijst

Helaas blijft het voorlopig een accessoire waar we hebberig naar kunnen kijken, want Nikon is van plan om het fotolijstje eerst in Japan op de markt te brengen. Maar zelfs als er een lancering in Europa volgt kun je je afvragen of je dit lichtgrijze monster in huis wilt halen. Nikon biedt de NF-300i namelijk aan met een huurcontract. Je betaalt $240 per jaar voor het gebruik van dit fotolijstje, inclusief de 3D-omzettingsdienst. Er is ook een mogelijkheid om de NF-300i zelf te kopen, voor een onbekend bedrag. Maar ook dat is niet aantrekkelijk, want je betaalt dan nog steeds $25 per maand voor de 3D-omzettingsdienst.

Dat er Android op draait is alleen van heel dichtbij te herkennen. Het kan foto’s tonen, maar bevat ook een agenda, klok, weerbericht, rss-lezer, webbrowser en meer.
Eerder bespraken we op Android Planet de Parrot Grande Specchio, een iets betaalbaarder fotolijstje op Android die er heel wat beter uitziet, wat mij betreft.

nikon android fotolijst

Via: Tech-On

Categorie: Android OS
Thema: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's