Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Nieuwe console van Nintendo draait toch niet op Android

Redactie
2 juni 2015, 15:27
1 min leestijd
Nieuwe console van Nintendo draait toch niet op Android

De Nintendo NX, de codenaam voor de aankomende console van Nintendo, draait toch niet standaard op een aangepaste versie van Android. Een woordvoerder van het gamebedrijf laat  aan  The Wall Street Journal weten dat de geruchten onjuist zijn.

Lees verder na de advertentie.

Eerder liet een bron aan de Japanse zakenkrant  Nikkei weten dat de NX gebruik zou maken van een sterk aangepaste versie van Android, maar dat gerucht wordt nu ontkracht. In maart van dit jaar maakte Nintendo bekend dat het bedrijf aan een nieuwe console werkt die de Wii U opvolgt. De console zou tevens een “geheel nieuw concept” zijn en niet een opvolger van de Wii en Wii U, wat bij laatstgenoemde wel het geval was.

De  Nintendo Android-console

wii-u-alex

Geruchten gingen maandag dat Nintendo de Android-versie voor zijn console flink zou aanpassen, op eenzelfde manier als Amazon dat doet voor zijn Kindle Fire-tablets. Er is dan geen toegang tot Google Play en de Google-api’s, en het uiterlijk lijkt ook totaal niet op de Android-versie die we kennen. Omdat Android geheel opensource is, mogen anderen de broncode gebruiken, naar eigen wens aanpassen en vervolgens opnieuw publiceren.

De  Nintendo Android-console zou ontwikkelaars die nu al een Android-game hebben uitgebracht, moeten overhalen om hun game ook voor de nieuwe console van Nintendo te publiceren. Dat gaat voorlopig niet gebeuren. Eerder maakte het bedrijf bekend dat het meer wil gaan doen met mobiele games, mede door zelf meer mobiele Nintendo-games uit te brengen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu