Dit zijn de volgende Nintendo-games voor Android

Erwin Vogelaar
27 april 2016, 13:11
2 min leestijd
Dit zijn de volgende Nintendo-games voor Android

Nintendo heeft bekendgemaakt welke bekende gamemerken binnenkort naar smartphones komen. Animal Crossing en Fire Emblem worden straks op Android en iOS  uitgebracht.

Lees verder na de advertentie.

Nintendo Android-games

Na het succes van Miitomo is Nintendo klaar om de volgende gamemerken naar smartphones te brengen. Hoewel Miitomo meer een sociale app dan een game is, had Nintendo al aangekondigd dat de volgende apps wel echt meer games zouden zijn. Vandaag heeft Nintendo laten weten dat het gaat om Animal Crossing en Fire Emblem. Geen Mario op onze Android-toestellen dus, maar dat is helemaal niet erg.

Nintendo Android-games

De aangekondigde merken passen namelijk uitstekend op een smartphone. Allereerst Fire Emblem, de serie  turn-based strategische games met een sterk verhaal en spannende veldslagen. Het spelprincipe is dat je in beurten de strijd voert, waardoor je lang na kunt denken over je volgende zet. Dit maakt de game uitermate geschikt voor smartphones, omdat je elke keer een zet kunt doen en je niet direct een lange strijd hoeft te voeren. Het is nog maar afwachten in hoeverre we een volledige Fire Emblem-game krijgen voor Android, maar we zijn nu al enthousiast.

Ook worden we blij van Animal Crossing. In deze game hoef je alleen te leven in een dorpje, zonder dat je iets hoeft te winnen. Doelen stel je zelf op. Mogelijk zal Nintendo Animal Crossing extra sociaal maken voor smartphones, zodat we makkelijk bij elkaar op bezoek kunnen en wellicht met elkaar kunnen communiceren, zoals in Miitomo.

Miitomo

Hoewel games vaak eerder op iOS dan Android verschijnen, was de release van Miitomo wel tegelijk op beide systemen. We hebben dus goede hoop dat het met de komende games ook het geval is. Wanneer de games verschijnen is nog niet duidelijk, maar je kunt wel alvast aan de slag met Miitomo. De app download je gratis via onderstaande link.

Download Miitomo in Google Play (gratis)

Bron: Nintendo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu