‘Nintendo Android-tablet is in ontwikkeling’

Nintendo Android-tabletMogelijk zal er op termijn een Nintendo Android-tablet op de markt komen. Geruchten gaan dat de fabrikant van onder andere de Nintendo 3DS en Wii U werkt aan een tablet met Android gericht op de educatieve markt. Een Nintendo fansite heeft een reeks tweets van software-ontwikkelaar Nando Monterazo op een rijtje gezet. Hij werkt bij Nintendo of America, maar heeft zijn tweets inmiddels verwijderd. Nintendo geeft geen commentaar op de geruchten.

In de tweets beschrijft Monterazo dat hij experimenteert met een Nintendo Android-tablet met een volledig geskinde versie van het besturingssysteem. Op dit moment is zijn team naar verluidt het communicatieve aspect van educatieve games voor kinderen aan het testen. Die games hebben mogelijk bekende personages als Mario, Luigi en Princess Peach in de hoofdrol.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Geen mainstream games op Nintendo Android-tablet

De Nintendo Android-tablet zal dus, als het toestel er al aankomt, niet beschikken over moderne videogames zoals Super Mario, Zelda of Metroid. De games waar momenteel mee getest wordt, hebben enkel een educatief doel.

Daarnaast kan de tablet dus ook geen klassieke NES, Super Nintendo en Game Boy spellen emuleren. Toch zou het een grote stap voor Nintendo zijn om de mobiele markt te betreden; eerder weigerde de spelletjesfabrikant dit. Volgens Bloomberg wordt Nintendo door investeerders in toenemende mate onder druk gezet om zijn bekendste games om te zetten naar mobiele platforms.

-> Lees ook ons uitgebreide artikel met de beste Android tablet apps

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.