De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nintendo maakt mobiele games voor Android en iOS

Redactie
17 maart 2015, 14:33
1 min leestijd
Nintendo maakt mobiele games voor Android en iOS

Het is  slechts een kwestie van tijd voordat we bekende franchises van Nintendo gaan terugzien op smartphones. Het bedrijf is de samenwerking aangegaan met de Japanse studio DeNa en gaat games voor mobiele apparaten ontwikkelen.

Lees verder na de advertentie.

Nintendo-games komen naar Android

nintendo-games

Nintendo heeft lange tijd geweigerd om bekende spelreeksen als Super Mario en Donkey Kong naar Android en iOS te brengen, maar lijkt nu toch eindelijk overstag te zijn gegaan. Dit zal enerzijds komen door de populariteit van mobiele games (die in 2014 goed waren voor een wereldwijde omzet van 25 miljard dollar) en anderzijds door de teruglopende interesse in handheld spelcomputers als de 3DS.

Nintendo werkt voor de ontwikkeling van mobiele games samen met de mobiele gamemaker DeNa, en zal alleen volledig nieuwe games uitbrengen en dus geen omzettingen van spellen die eerder op Nintendo-spelcomputers zijn uitgebracht. Wel zijn de games gebaseerd op de intellectuele eigendommen van Nintendo, zoals de Super Mario-serie.

Via de smartphonemarkt moeten meer consumenten geënthousiasmeerd worden over de spelreeksen van het bedrijf. “Maar dat betekent niet dat we onze passie voor toegewijde game-apparaten zijn verloren”, aldus Nintendo-directeur Satoru Iwata. Het bedrijf werkt momenteel ook aan een nieuwe spelcomputer, die de werktitel NX draagt.

Wanneer de eerste Nintendo-games naar Android en iOS komen, is vooralsnog onduidelijk. Wel lanceert het bedrijf aankomende herfst een opvolger van  ledendienst Club Nintendo voor spelcomputers, smartphones en pc’s.

→ Bekijk ook ons overzicht met de 50 beste Android-games van dit moment.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu