De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Vanaf 2017 publiceert Nintendo 2 tot 3 nieuwe smartphonegames per jaar

Erwin Vogelaar
24 december 2016, 9:58
2 min leestijd
Vanaf 2017 publiceert Nintendo 2 tot 3 nieuwe smartphonegames per jaar

Spelen we over enkele jaren Metroid, The Legend of Zelda of Star Fox op onze Android-toestellen? Vanaf 2017 kunnen we elk jaar twee tot drie nieuwe Nintendo smartphonegames verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Nintendo smartphonegames

Hoewel de eerste echte Android-game van Nintendo nog moet verschijnen, heeft het bedrijf al grootse plannen voor de toekomst. Vanaf 2017 wil Nintendo namelijk elk jaar twee tot drie nieuwe smartphonegames publiceren. Dit stelt Nintendo-president Tatsumi Kimishima tegenover de krant Kyoto Shimbun. De eerste twee Nintendo-merken die na Super Mario Run naar smartphones komen zijn Animal Crossing en Fire Emblem.

nintendo smartphonegames

Voor Android is op dit moment enkel nog Miitomo van Nintendo verkrijgbaar, maar dat is geen game. Miitomo is een sociale app die net wat te onhandig in elkaar zat, waardoor gebruikers al snel hun interesse verloren. De app was een manier voor Nintendo om alvast Android en iOS te testen als platformen voordat ze hun bekendste mascotte Mario er heen zouden sturen.

Nintendo wil met Super Mario Run en de toekomstige games graag gebruikers naar de Nintendo-systemen lokken zoals de Nintendo Wii U, Nintendo 3DS en volgend jaar de Nintendo Switch. Hier slaag het bedrijf al in, want deze feestdagen lijkt de 3DS-handheld grotendeels uitverkocht te zijn. Dit zal onder andere komen door het succes van Pokémon GO, want de echte Pokémon-games zijn alleen bij Nintendo te spelen.

Super Mario Run is al voor iOS verschenen en de game is daar inmiddels vijftig miljoen keer gedownload. De eerste smartphone-game van Nintendo krijgt wel veel kritiek. Met een prijskaartje van 9,99 euro is het namelijk een relatief dure game in de App Store. Zodra de game in de Play Store gepubliceerd wordt zal er ongetwijfeld een soortgelijke reactie zijn. Nintendo maakt het Android-gebruikers moeilijk om de game illegaal te downloaden, want om te spelen heb je altijd een internetconnectie nodig. Zo kan Nintendo controleren of je de game wel echt hebt aangeschaft. Volgens Nintendo-president Kimishima voldoet het aantal downloads aan de verwachtingen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu