De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Twee Nintendo Switch Android-apps op komst

Erwin Vogelaar
13 januari 2017, 19:27
2 min leestijd
Twee Nintendo Switch Android-apps op komst

Nintendo heeft vandaag zijn nieuwe spelcomputer Nintendo Switch gepresenteerd. Bij de console horen ook twee Nintendo Switch Android-apps. Eentje voor gamers en eentje voor de ouders.

Lees verder na de advertentie.

Nintendo Switch Android-apps

Eerder vandaag heeft Nintendo zijn nieuwe spelcomputer gepresenteerd. De Nintendo Switch is een opvallende console. Dit komt omdat het apparaat zoals gebruikelijk op een televisie kan worden aangesloten, maar ook meegenomen kan worden zodat je onderweg dezelfde games op een kleiner schermpje kunt blijven spelen. Bij de console horen ook een tweetal apps. De ene app is bedoeld voor de gamer die graag met vrienden speelt en de andere app voor de ouder die niet wil dat de kids te lang achter elkaar spelen.

De app voor de spelers komt pas komende zomer, terwijl de Switch zelf al vanaf begin maart verkrijgbaar zal zijn. Met de app kun je in contact komen met je Switch-vrienden en ze uitdagen om een potje online te spelen. Ook kun je via deze app met elkaar chatten tijdens het spelen. Nintendo stelt wel dat de app eerst gelimiteerd uitgebracht zal worden, dus met nog niet alle functies geactiveerd. Welke functies wat langer op zich laten wachten is echter nog niet bekend.

De tweede app is interessant voor ouders. De meeste spelcomputers geven ouders wel middelen om de speeltijd van kinderen te beperken, maar dat is niet altijd even praktisch. Daarom zal Nintendo een speciale app aanbieden voor ouders om de speeltijd te bepalen zonder de console aan te hoeven raken. Ouders kunnen per dag een speeltijd aangeven, dus bijvoorbeeld in het weekend de kids wat langer laten spelen. De spelcomputer is ook per direct via de app stop te zetten. Of deze app wel direct beschikbaar zal zijn is nog niet bekend. De Nintendo Switch zelf zal vanaf 3 maart beschikbaar zijn voor ongeveer 300 euro.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu