De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Maandag 3 juni stuurt de overheid een NL Alert-controlebericht: dit moet je weten

Erwin Vogelaar
2 juni 2019, 10:55
2 min leestijd
Maandag 3 juni stuurt de overheid een NL Alert-controlebericht: dit moet je weten

Op maandag 3 juni stuurt de overheid een NL Alert controlebericht, zodat jij weet of jouw toestel goed staat ingesteld. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

NL Alert controlebericht 3 juni

Het gebeurt inmiddels twee keer per jaar: een NL Alert-controlebericht. Om 12.00 op maandag 3 juni is het weer zover. In dit artikel leggen we uit wat je allemaal moet weten.

Wat is NL Alert?

NL Alert is het alarmsysteem van de Nederlandse overheid, waarmee je gewaarschuwd wordt voor gevaar bij jou in de buurt. Denk aan een overstroming of brand, maar bijvoorbeeld ook als er iemand met een wapen rondloopt.

In het bericht dat je op je smartphone krijgt staat wat er aan de hand is en wat jij moet doen om zo veilig mogelijk te blijven. Denk bijvoorbeeld aan deuren en ramen sluiten, of een specifiek gebied ontwijken.

nl alert controlebericht 3 juni

Waar zijn de controleberichten goed voor?

In tegenstelling tot het luchtalarm dat iedereen kan horen, krijg niet iedereen zomaar een NL Alert. Je smartphone moet namelijk goed staan ingesteld. Meestal gebeurt dat automatisch, maar dat is niet altijd het geval.

Zodra je jouw toestel hebt ingesteld wil je natuurlijk zeker weten dat je een NL Alert kunt ontvangen als het echt nodig is. Daar zijn deze controleberichten voor bedoeld. Ontvang je het bericht, dan weet je zeker dat jouw telefoon goed staat ingesteld en je een bericht krijgt als er iets gevaarlijks in jouw buurt gebeurt.

Op 3 juni wordt het controlebericht voor het eerst ook op ruim 1200 digitale reclamezuilen getoond. Bijvoorbeeld op stations en in winkelcentra.

Hoe stel ik mijn smartphone in voor NL Alert?

Het instellen van je smartphone om NL Alert-berichten te ontvangen is zo gedaan. Het werkt echter bij verschillende merken smartphones net even anders. Daarom leggen we per merk uit hoe NL Alert instellen werkt. Of je bekijkt de video:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu