De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Overheid verstuurt maandag 2 december een NL-Alert controlebericht:

Michel van 't Klaphek
1 december 2019, 11:24
2 min leestijd
Overheid verstuurt maandag 2 december een NL-Alert controlebericht:

Morgen (2 december) verstuurt de Nederlandse overheid een NL Alert-controlebericht. Als je dit bericht ontvangt, weet je zeker dat jouw smartphone goed is ingesteld. Ook wordt het bericht getoond in de bus, tram en metro.

Lees verder na de advertentie.

NL Alert-controlebericht 2 december 2019

Twee keer per jaar verstuurt de Nederlandse overheid een NL Alert-controlebericht. Hiermee controleert men of smartphones goed staan ingesteld om berichten te ontvangen, mocht er echt iets aan de hand zijn. Om 12:00 uur stipt gaat de test van start. Naast een melding op je mobiel, krijg je het bericht ook te zien op digitale reclameschermen en vertrekborden in het openbaar vervoer.

Waarschijnlijk ontvang je al jarenlang NL Alert-controleberichten op je smartphone. Heb je onlangs een nieuwe telefoon gekocht? Dan kan het geen kwaad om het morgen eventjes in de gaten te houden.

Handmatig instellen is meestal niet nodig, maar soms glipt het bericht er tussendoor. Neem in dat geval even een kijkje in ons artikel over het instellen van NL Alert op je Android-telefoon. Doe dit voor het bericht van morgen, want dan kun je controleren of je toestel goed staat ingesteld.

Wat is NL Alert?

NL Alart is het alarmsysteem van de overheid. Het wordt geactiveerd als er een gevaarlijke situatie bij jou in de buurt is. Hierbij kun je denken aan een grote brand, een gaslek in een fabriek of een overstroming. NL Alert wordt ook geactiveerd in het geval van terrorisme, of wanneer iemand in je omgeving met een wapen rondloopt.

Zodra er gevaar is krijg je hiervan een melding op je smartphone. In dit bericht staat beknopt wat er aan de hand is en wat je moet doen om veilig te blijven. Meestal komt het neer op het sluiten van ramen en deuren, of het ontwijken van een specifiek gebied.

Het vorige controlebericht, dat op 3 juni werd verzonden, is door ruim 11,7 miljoen mensen van 12 jaar en ouder ontvangen. Het controlebericht werd toen voor het eerst ook op reclamezuilen getoond.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu