Overheid verstuurt morgen om 12.00 een NL Alert controlebericht

Erwin Vogelaar
3 juni 2018, 13:28
1 min leestijd
Overheid verstuurt morgen om 12.00 een NL Alert controlebericht

De overheid stuurt morgen (4 juni) een NL Alert controlebericht uit. Met dit bericht controleer je of je smartphone goed staat ingesteld.

Lees verder na de advertentie.

NL Alert controlebericht 4 juni

Het is weer tijd om te controleren of je smartphone berichtjes kan ontvangen tijdens een noodsituatie in je buurt. Morgen stuurt de overheid om 12.00 uur namelijk in heel Nederland een controlebericht uit.

Met deze berichten kun je snel gewaarschuwd worden over gevaarlijke omstandigheden. Denk aan een overstroming, een brand of iemand die met een wapen rondloopt. Met deze berichten kan de overheid niet alleen waarschuwen, maar ook advies geven. Bijvoorbeeld om binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten.

De overheid gebruikt geen sms-berichten voor noodsituaties, omdat telefoonnetwerken op dergelijke momenten niet kunnen werken. Bijvoorbeeld door overbelasting. De NL Alert kan altijd binnenkomen op je smartphone, mits je toestel staat ingeschakeld en niet op vliegtuigmodus staat natuurlijk.

Zo stel je NL Alert in

Wil je jouw toestel op de juiste manier instellen om het bericht te ontvangen? Standaard staan de meeste Android-toestellen al op de juiste manier ingesteld en hoef je dus geen actie te ondernemen. Dat is echter niet bij elk toestel het geval. Daarom leggen we in een apart artikel uit hoe je NL Alert instelt op je Android-toestel. Een nadeel van het aanzetten van NL Alert is wel dat het een negatieve invloed kan hebben op de accuduur van je smartphone. Dat is echter maar een kleine opoffering voor betere veiligheid.

Ontvang jij morgen om 12.00 uur een NL Alert, dan weet je zeker dat jouw toestel op de juiste manier staat ingesteld. In het bericht wordt door de overheid duidelijk vermeld dat het om een controlebericht gaat, zodat je weet dat je geen actie hoeft te ondernemen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu