Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Overheid stuurt morgen om 12.00 uur NL Alert controlebericht uit

Wouter Nijsen
3 december 2017, 11:28
2 min leestijd
Overheid stuurt morgen om 12.00 uur NL Alert controlebericht uit

Morgen (4 december) om 12.00 uur verstuurt de overheid een NL Alert controlebericht. Hiermee kan iedereen checken  of zijn of haar smartphone juist is ingesteld.

Lees verder na de advertentie.

NL Alert controlebericht

Het NL Alert controlebericht wordt rond het middaguur in heel Nederland verstuurd. Met dit bericht kun je checken of je mobiele telefoon juist is ingesteld om de noodberichten te ontvangen. Met NL Alert informeert de overheid de Nederlandse bevolking over noodsituaties. Denk hierbij aan informatie over branden, noodweer, een overstroming of het onschadelijk maken van een opgegraven bom.

NL Alert is meer dan 200 keer door de overheid ingezet om de Nederlandse bevolking te informeren. Afgelopen mei werd NL Alert gebruikt om mensen te waarschuwen om vanwege de drukte niet naar Amsterdam te komen voor een voetbalwedstrijd van Ajax. Dit bericht werd toen per ongeluk zesmaal verzonden.

De meeste toestellen zijn juist geconfigureerd om NL Alert-berichten te ontvangen. Om te checken of dat ook bij jouw smartphone het geval is, kun je terecht in ons artikel waarin we uitleggen hoe je NL Alert instelt op je Android-telefoon. Het proces is vrij eenvoudig, maar de manier van instellen verschilt per toestel.  Maak je gebruik van een iPhone, ga dan naar deze pagina voor instructies. Via deze link kunnen gebruikers van overige toestellen de NL Alert-instelhulp doorlopen.

Meer over NL Alert

Het NL Alert wordt verzonden over het 2G-, 3G- en 4G-netwerk van KPN, T-Mobile en Vodafone. Vanaf begin volgend jaar wordt het voor de overheid mogelijk om ook het 4G-netwerk van Tele2 te gebruiken om NL Alert-berichten te versturen. NL Alert maakt gebruik van het zogeheten cell broadcast, wat betekent dat de dienst altijd werkt. Sms-berichten worden niet ingezet, omdat dit voor problemen kan zorgen wanneer het mobiele netwerk is overbelast.

Als je het bericht ontvangt, dan weet je zeker dat jouw smartphone goed staat ingesteld. In het bericht staat duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu