Nog meer Android uit China: Access CPhone
Wouter Nijsen

Access-CPhoneHet lijkt erop dat de meeste ontwikkeling die gaande is binnen Android, te vinden is bij de user-interface: Sense, Motoblur, diverse homescreenvervangers met eigen thema’s  uit de Android Market… De jongste aanwinst in dit rijtje is de interface van de Chinese Access CPhone. Deze interface is wellicht nog wel opmerkelijker dan Sense van HTC en dan doelen we niet op het gebruiksgemak, maar op de grafische weergave. Het geheel ziet er uit als een verzameling lukraak op het scherm gegooide kindertekeningen en is  vooral erg druk en onlogisch. Vermoedelijk is het afgestemd op de smaak van de inwoners van de afzetmarkt China, waar het toestel moet gaan concurreren met de OPhone die via China Mobile verkocht wordt.   Opvallend is de afwezigheid van hardwareknoppen onder het scherm.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De CPhone van Access draait op Android 1.5 en is geschikt voor tv-kijken via het Chinese CMMB-TV systeem. Verdere specificaties zijn nog onbekend. Er zijn geen plannen het toestel in Europa op de markt te brengen en dat is wellicht maar goed ook.
 

Access-CPhone-1Access-CPhone-2

Via: CNMO.com

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.