Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Nog wel Flash voor Android 4.0, niet meer voor Android 5.0

Redactie
21 november 2011, 16:30
1 min leestijd
Nog wel Flash voor Android 4.0, niet meer voor Android 5.0
Nog wel Flash voor Android 4.0, niet meer voor Android 5.0

Adobe gaat nog voor het einde van het jaar Flash voor Android 4.0 uitbrengen. Dit zal de laatste grote update van Flash voor Android zijn. Het bedrijf is niet meer van plan om Flash voor Android 5.0 (nu bekend als Android L) te gaan uitbrengen en hoopt dat ontwikkelaars overstappen naar HTML5. Eerder liet Adobe al weten dat ze geen heil meer ziet in Flash voor mobiele apparaten.

Dat Abobe stopt voor Flash en voor HTML5 kiest was al eerder bekend, maar de laatste dagen ontstond er ophef omdat de eerste gebruikers van de Samsung Galaxy Nexus meldden dat ze geen Flash konden downloaden. Google liet weten dat een Flash-versie voor Android 4.0 onderweg is, en nu heeft Adobe dit ook daadwerkelijk bevestigd. Nu is ook duidelijk dat Android 5.0 (dat hoogstwaarschijnlijk Jelly Bean genoemd zal worden) geen Flash meer zal krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Naar verwachting zal de Jelly Bean in december 2012 worden aangekondigd en tot die tijd zal Flash dus nog werken op de diverse Android-apparaten. Het aanbieden van Flash is een belangrijke manier waarop Android zich onderscheidt van de concurrentie. Zo ondersteunt de iPhone als sinds het begin geen Flash omdat dit ten koste zou gaan van de gebruikerservaring.

Bron: Pocket-Lint

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu