‘Nokia 1 loopt op Android Go, goedkoopste Nokia-toestel tot nu toe’

Thomas Haenen
27 december 2017, 15:59
2 min leestijd
‘Nokia 1 loopt op Android Go, goedkoopste Nokia-toestel tot nu toe’

Nokia brengt begin volgend jaar zijn goedkoopste smartphone tot nu toe. De Nokia 1 loopt volgens bronnen op Android Go, een speciale versie van het besturingssysteem voor budgettoestellen.

Lees verder na de advertentie.

Nokia 1 Android Go-versie in de maak

HMD Global heeft een mooi jaar achter de rug. Het Finse bedrijf introduceerde in 2017 de Nokia-merknaam op de mobiele markt en deed dat met veel succes. De verschillende budgetsmartphones die verschenen, bieden goede hardware voor een betaalbare prijs. Hoewel de Nokia 3 met een adviesprijs van 149 euro al een vrij goedkoop instapmodel is, heeft het bedrijf plannen om in 2018 nog lagere prijzen te bieden met de Nokia 1.

Geruchten over een Nokia 1 zoemen al enkele weken rond. De release komt steeds dichterbij: volgens bronnen ligt het toestel al vanaf januari in de winkels. Eldar Murtazin, een doorgaans betrouwbare telecominsider, claimt nu dat deze Nokia loopt op Android Go. Dat is een speciale versie van Android voor goedkope smartphones. De software werd onlangs gepresenteerd, als onderdeel van de Android 8.1-update.

Wat is Android Go?

Smartphones met Android Go lopen op een vrijwel onaangepaste versie van het besturingssysteem. Veel meegeleverde Google-apps zijn vervangen door lichtere varianten, die minder opslagruimte en processorkracht vereisen. Dat zorgt ervoor dat Android Go soepeler loopt op toestellen met minder vlotte hardware.

Als we de geruchten mogen geloven, wordt de Nokia 1 inderdaad een stuk minder krachtig. Zo heeft het toestel slechts 1GB werkgeheugen en 8GB opslagruimte. Overige specificaties, zoals schermformaat en cameradetails, ontbreken nog. Wel weten we dat de prijs lekker laag wordt: waarschijnlijk zo tussen de 70 en 100 euro. Daarmee zou het één van de goedkoopste Android-smartphones van het moment zijn.

Wanneer de Nokia 1 precies in de winkels ligt, is nog onbekend. Wel brengt het bedrijf binnenkort al de Nokia 2 uit, een ander voordelig model met een prijs van rond de 100 euro.

Lees het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu