Nokia geeft hele line-up Android P, Nokia 2 krijgt spoedig Oreo

Wouter Nijsen
30 mei 2018, 9:28
2 min leestijd
Nokia geeft hele line-up Android P, Nokia 2 krijgt spoedig Oreo

Tijdens het Nokia-event op 29 mei werden niet alleen drie nieuwe toestellen onthuld, maar ook andere aankondigingen gedaan. Zo belooft fabrikant HMD Global dat alle Nokia-toestellen tot nu toe naar Android P worden bijgewerkt.

Lees verder na de advertentie.

Android P naar alle Nokia’s

Die belofte werd eerder door de Finnen uitgesproken, al bevestigt marketingmanager Neil Broadley aan Android Authority dat geen enkele smartphone wordt overgeslagen bij het updaten naar Android P. De nieuwste versie verschijnt pas later dit jaar en met een Nokia-toestel ben je dus sowieso verzekerd dat je de update krijgt. Ook toestellen uit 2017, zoals de Nokia 3, 5 en 6 worden bijgewerkt.

nokia-smartphones

Daarnaast is er nieuws over de Nokia 2, de betaalbare telefoon die HMD Global eind vorig jaar uitgebracht. Tijdens de presentatie liet het bedrijf weten dat het toestel volgende maand eindelijk een update naar Android 8.1 (Oreo) ontvangt. Die versie bevat diverse verbeteringen en optimalisaties van Android Go, dat specifiek op apparaten met zwakkere hardware en weinig werkgeheugen is gericht.

Nieuwe Nokia 2, Nokia 3 en Nokia 5

De drie nieuwe toestellen die tijdens het Nokia-event in Moskou werden gepresenteerd, zijn nieuwe versies van de Nokia 2, 3 en 5 (of 2.1, 3.1 en 5.1). De nieuwste versie van de 2 heeft een groter 5,5 inch-scherm (1280 bij 720 pixels), snellere Snapdragon 425-chip en verbeterde camera’s van 8 en 5 megapixels. Ook de nieuwe Nokia 3 en 5 zijn op diverse fronten verbeterd, waarbij de 5 zich kenmerkt door het grote 5,5 inch-display (2160 bij 1080 pixels) en relatief dunne schermranden. In ons aankondigingsbericht over de nieuwe Nokia’s lees je hier meer over.

Vanaf augustus zijn de telefoons in Nederland te koop. De adviesprijs van de Nokia 2.1 ligt op 119 euro, terwijl je voor de vernieuwde 3 en 5 respectievelijk 149 en 199 euro betaalt.

Direct weten wanneer de toestellen in Nederland verkrijgbaar zijn? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, download de Android Planet-app of houd de website in de gaten!

Het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 2 Android
Nokia 2 Android

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu