‘Dit is de Nokia 2, nieuw Android-instapmodel van 100 euro’

Thomas Haenen
23 oktober 2017, 10:58
2 min leestijd
‘Dit is de Nokia 2, nieuw Android-instapmodel van 100 euro’

Nokia’s assortiment wordt binnenkort verder uitgebreid met een nieuwe budgetsmartphone. Uitgelekte Nokia 2-foto’s tonen een goedkoop doch degelijk toestel.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de Nokia 2 foto’s

Geruchten over de Nokia 2 zoemen al een tijdje rond, maar de release van de goedkope smartphone lijkt inmiddels steeds dichterbij te komen. Hoewel de nieuwe Nokia officieel nog niet aangekondigd is, was het toestel onlangs al kort verkrijgbaar bij de Amerikaanse keten B&H Photo Video. De productpagina was compleet met afbeeldingen en specificaties, waardoor we voor het eerst weten wat de smartphone allemaal gaat bieden.

De naam suggereert dat het de goedkoopste smartphone in Nokia’s line-up wordt. Aangezien de Nokia 3 een adviesprijs van 149 euro heeft, vermoeden we dat de Nokia 2 straks voor zo’n 99 euro wordt verkocht. Aan het design is dat in ieder geval niet direct te zien. Foto’s tonen een degelijk ontwerp, met relatief grote schermranden en een metalen achterkant.

Nokia 2 foto's

Klein scherm, grote accu

Het toestel zou zijn uitgerust met een 4,5 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Aan de binnenkant zit een Snapdragon 212-chip met 1GB werkgeheugen. Daarmee is de Nokia 2 gericht op beginnende gebruikers, die hun smartphone vooral voor WhatsApp en Facebook nodig hebben. Welke camera’s de Nokia 2 heeft, is nog onbekend.

De Nokia 2 gaat zich vooral onderscheiden met een grote accu. Volgens bronnen is de accucapaciteit namelijk 4000 mAh, bijna twee keer zo groot als smartphones met een vergelijkbaar formaat. Daarmee kun je dus makkelijk twee of meer dagen zonder opladen.

Wanneer de Nokia 2 officieel onthuld wordt, is nog onbekend, al is de verwachting dat de smartphone begin 2018 in Nederland verschijnt. HMD Global, het moederbedrijf achter de Nokia-naam, presenteerde onlangs al de Nokia 7. Die is voorlopig alleen in China te koop, maar komt waarschijnlijk ook begin volgend jaar hier uit.

Lees het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 2 Android
Nokia 2 Android

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu