Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Nokia 2 met grote accu naar Nederland voor 119 euro

Wouter Nijsen
8 januari 2018, 13:51
2 min leestijd
Nokia 2 met grote accu naar Nederland voor 119 euro

Het Finse HMD Global maakt bekend dat de Nokia 2 naar Nederland komt. Het budgettoestel, dat een adviesprijs van 119 euro heeft, kenmerkt zich door de grote accu, stock-Android en vlotte updates.

Lees verder na de advertentie.

Nokia 2 release in Nederland

nokia 2

De Nokia 2 werd in oktober officieel aangekondigd, maar verscheen toen niet in Nederland. Daar komt verandering in, want de Finnen laten weten dat de smartphone hier binnenkort te koop is. Een precieze releasedatum is nog onbekend, al is de verwachting dat het toestel vanaf deze maand te koop is. Wel weten we dat de adviesprijs 119 euro bedraagt. Het toestel komt in de kleuren zwart, wit en koper. Opmerkelijk genoeg wordt de Nokia 2 voorlopig alleen bij MediaMarkt verkocht, zo laat de fabrikant weten.

De telefoon onderscheidt zich door de grote 4100 mAh-accu, die op een volle lading twee dagen mee gaat. Dit komt ook door de bescheiden Snapdragon 212-chip, die relatief zuinig is. Opvallend is dat de processor wordt bijgestaan door slechts 1GB RAM en 8GB opslagruimte. Dat is net genoeg om Android vloeiend te draaien, al is er wel heel weinig opslagruimte aanwezig. Het scherm meet 5 inch en heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels.

Door de implementatie van enkele Android Go-features, die met de Android 8.1-update worden geïntroduceerd, zou de Nokia 2 sneller worden én meer opslagruimte overhouden. Uit de doos draait de telefoon nog op Android 7.1.1 (Nougat).

Meer over de Nokia 2

De software is een belangrijk onderdeel van de Nokia 2. Het toestel draait op stock-Android, met slechts een aantal kleine aanpassingen van HMD Global. De fabrikant belooft maandelijkse beveiligingsupdates en een spoedige Android 8.0-update voor de telefoon. Wanneer de update verschijnt, is echter onduidelijk. Mogelijk krijgt de 2 in de toekomst ook een update naar Android P.

Aan de achterkant van de Nokia 2 vinden we een 8 megapixel-camera, aan de voorkant een 5 megapixel-camera. Verder is er een micro-usb-aansluiting, 4G-ondersteuning, stevige behuizing van metaal en polycarbonaat en micro-sd-ondersteuning aanwezig. Met 119 euro is de Nokia 2 één van de goedkoopste Android-smartphones, al is er met de Motorola Moto C Plus een interessant alternatief op de markt. Dat toestel heeft ook een grote accu en bovendien meer opslagruimte (16GB).

Lees het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 2 Android
Nokia 2 Android

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu