De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nokia: ‘Geen tablets, wel meer smartphones in de maak’

Thomas Haenen
5 juli 2017, 10:45
2 min leestijd
Nokia: ‘Geen tablets, wel meer smartphones in de maak’

Nokia heeft een tipje van de sluier voor zijn toekomstplannen opgelicht. Het bedrijf werkt aan toestellen in alle prijsklassen, maar niet aan tablets.

Lees verder na de advertentie.

Nokia 2017: plannen bekend

“Onze focus is nu honderd procent op telefoons en hun extra apparaten,” zo laat Pekka Rantala weten in een interview met het Finse Mobiili. “We hebben genoeg moois te bouwen, voordat we willen denken aan iets anders.” Rantala is het hoofd van marketing bij HMD Global, het moederbedrijf van het nieuwe Nokia. Android-tablets staan dus niet op de planning, al kunnen we verschillende nieuwe producten verwachten.

Het bedrijf lanceerde onlangs al de Nokia 3 en 5, later deze maand verschijnt bovendien de Nokia 6. Volgens Rantala is zowel boven als ónder het prijspunt van deze toestellen nog ruimte voor nieuwe smartphones. De Nokia 3 behoort met een adviesprijs van 150 euro tot de goedkoopste Android-smartphones van het moment, maar een Nokia 1 of 2 van 100 euro of minder behoort tot de mogelijkheden.

Nokia 5 kopen

Daarvoor werkt Nokia mogelijk samen met Xiaomi, zo suggereren bronnen. Die Chinese fabrikant produceert zijn eigen chipsets voor goedkope smartphones, maar is tot nu toe niet actief in het Westen. Deze voordelige chipsets zouden Nokia de kans geven om nog goedkopere toestellen te produceren. Het voordeel voor Xiaomi is dat ze een entree kunnen krijgen op de Europese markt, zonder te investeren in marketing en promotie van eigen toestellen. Rantala zelf geeft geen details over Nokia’s plannen op dit gebied.

Nokia 9 in de maak

Ook hint Rantala naar de Nokia 9, een toestel waarvan al verschillende details zijn uitgelekt. De Nokia 9 is het vlaggenschip van de Finse fabrikant, uitgerust met een 5,3 inch-QHD-scherm , krachtige Snapdragon 835-chipset en dubbele 13 megapixel-camera achterop. Bronnen beweren dat het toestel dit najaar verschijnt.

Tot slot zegt de topman dat Nokia aan accessoires werkt, al is niet helemaal duidelijk aan wat voor soort producten we moeten denken. Hoesjes, powerbanks en andere simpele accessoires liggen voor de hand. In het verleden heeft Nokia ook gadgets uitgebracht die bijvoorbeeld de camerafunctionaliteit van een toestel verbeterde.

Lees het laatste nieuws over Nokia

Bron: Mobiili
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu