Nokia 3.1 release al op 18 juli: maand eerder dan verwacht

Thomas Haenen
12 juli 2018, 10:33
2 min leestijd
Nokia 3.1 release al op 18 juli: maand eerder dan verwacht

De Nokia 3.1 zou oorspronkelijk pas halverwege augustus in de winkels liggen, maar krijgt plots een vervroegde release. De goedkope Android-smartphone is vanaf volgende week in Nederland te koop.

Lees verder na de advertentie.

Nokia 3.1 release eerder dan verwacht

Nokia komt deze zomer met een drietal nieuwe budgetsmartphones. De Nokia 3.1 ziet als eerste het levenslicht, en is vanaf 18 juli in Nederland te koop. Oorspronkelijk stond de release gepland voor augustus, maar om onbekende redenen is deze plots flink vervroegd. Bij veel webwinkels kun je de losse Nokia 3.1 nu al kopen voor zijn adviesprijs van 149 euro.

Het toestel heeft een vrij strak design, zeker voor zijn prijs. Het 5,2 inch-scherm heeft een hd-resolutie en vult bijna de hele voorkant, met slechts smalle zwarte balken boven en onder het beeld. Achterop zit een 13 megapixel-camera, voorop een 8 megapixel-camera met groothoeklens. Zo kun je meerdere mensen tegelijk in beeld krijgen op je selfies.

Bovendien is Nokia één van de weinige fabrikanten die goedkope smartphones met snelle, gegarandeerde Android-updates biedt. De Nokia 3.1 krijgt straks maandelijkse beveiligingsupdates, waardoor je beschermd bent tegen alle bekende kwetsbaarheden in de software. Ook verschijnt later dit jaar een update naar Android P, zodra Google daarvan de definitieve versie vrijgeeft.

Europese Nokia 5.1 release

Meer nieuwe Nokia’s

De andere twee nieuwe smartphones van de Finse fabrikant verschijnen (zoals het er nu naar uit ziet) wel gewoon in augustus. De Nokia 5.1 is de krachtigste van het drietal, met een MediaTek Helio P18-chipset en een 16 megapixel-camera achterop. Het toestel heeft bovendien een 5,5 inch-scherm met een full hd-resolutie en een vingerafdrukscanner. Met een adviesprijs van 199 euro blijft het toestel betaalbaar.

Het absolute instapmodel is de Nokia 2.1. Met zijn adviesprijs van 119 euro is het één van de goedkoopste Android-smartphones die dit jaar verschijnt. Toch heeft het toestel onder andere nog een vrij grote accu van 4000 mAh en een fors 5,5 inch-scherm. Achterop zit een 8 megapixel-camera, voorop een 5 megapixel-camera. Het toestel loopt op Android Go, net als de Nokia 1. Die software is geoptimaliseerd voor zwakkere hardware.

Lees het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 3.1
Nokia 3.1

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu