Uitrol Android 8.0 (Oreo) voor Nokia 3 gestart
Wouter Nijsen

HMD Global, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de Nokia-smartphones, is begonnen met de uitrol van Android 8.0 (Oreo) voor de Nokia 3. De update wordt geleidelijk voor alle gebruikers beschikbaar en brengt diverse verbeteringen met zich mee.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Uitrol Nokia 3 Android 8.0-update van start

De update werd een tijdje door HMD Global getest en vanaf nu is de definitieve versie te downloaden. Gebruikers krijgen automatisch een notificatie op hun toestel, of kunnen via ‘Instellingen > Systeem > Software-update’ handmatig controleren of de nieuwste versie klaarstaat. De Nokia 3 verscheen vorig jaar met versie 7.0 (Nougat), maar werd later bijgewerkt naar Android 7.1.1.

Met de Android 8.0-update houdt het Finse HMD Global zich aan de belofte om zijn smartphones tijdig van nieuwe Android-versies te voorzien. Bij de aankondiging beloofde het bedrijf dat de Nokia 3 in de toekomst ook een update naar Android P krijgt. Bovendien heeft de telefoon tot dusver elke maand een beveiligingsupdate ontvangen. En dat is fijn, want daarmee blijft de 3 beschermd tegen alle recente beveiligingslekken in Android.

Opinie: Wat fabrikanten kunnen leren van HMD en Nokia

Op de Nokia 2 na zijn alle toestellen van HMD Global bijgewerkt naar Android Oreo. De Nokia 8, 6 en 5 draaien bovendien al op Android 8.1, dat onder meer een vernieuwd instellingenscherm en accu-informatie voor gekoppelde bluetooth-apparaten introduceert.

Verbeteringen in Android Oreo

Android 8.0 is een belangrijke update die niet alleen de beveiliging van het mobiele besturingssysteem opkrikt, maar ook fijne features toevoegt. Denk bijvoorbeeld aan Autofill, waarmee gebruikersnamen een wachtwoorden automatisch binnen apps worden ingevoerd. Ook zorgt Oreo ervoor dat je smartphone sneller opstart en notificatiestipjes toont bij app-iconen.

Daarnaast brengt de update het slimmer selecteren, kopiëren en zoeken en automatisch aanvullen van teksten en Google Play Protect. Met dat laatste voorkomt Google dat gebruikers malware en andere foute apps installeren die schade kunnen aanrichten. Tot slot kun je meldingen filteren met de zogeheten notificatiekanalen. In de Android 8.0 review lees je meer over de versie.

Het laatste nieuws over Nokia

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.