Android 7.1-update nu beschikbaar voor Nokia 3

Thomas Haenen
12 september 2017, 9:26
2 min leestijd
Android 7.1-update nu beschikbaar voor Nokia 3

Nokia is begonnen met de uitrol van Android 7.1 voor zijn goedkoopste smartphone. Het is de laatste Nokia die de update nog moest ontvangen.

Lees verder na de advertentie.

Nokia 3-update rolt uit

Bezitters van de Nokia 3 kunnen vanaf vandaag aan de slag met Android 7.1.1 (Nougat). De update wordt geleidelijk wereldwijd uitgerold, en je ontvangt automatisch een berichtje zodra de software voor jouw smartphone beschikbaar is. Aangezien het bestand 748MB groot is, raden we je aan het enkel te downloaden over een wifi-verbinding. Zo voorkom je dat je wel erg snel door je mobiele data heen gaat.

De Nokia 5 en 6, die eerder deze zomer verschenen, waren al direct van Android 7.1 voorzien. De Nokia 3 loopt op andere hardware waardoor volgens de fabrikant iets meer werk vereist was om de software geschikt te maken. Uiteindelijk liet de update nog geruime tijd op zich wachten. Eerder beloofde de Finse fabrikant dat de de software in augustus zou komen, daarna werd gesproken van een uitrol vanaf 1 september, maar uiteindelijk is deze dus pas halverwege september begonnen.

Nokia 3-update

Nieuw in Android 7.1

Android 7.1 introduceert onder andere enkele verbeteringen op de achtergrond die ervoor zorgen dat de software soepeler en stabieler loopt. Ook heeft Google een paar aanpassingen aan de interface doorgevoerd.

Hoewel de software langer op zich liet wachten, hoeven Nokia 3-gebruikers niet te vrezen dat ze nu buiten de boot vallen. Het bedrijf maakte onlangs nog bekend dat er een Android 8.0-update voor de Nokia 3 gepland staat. Daarnaast ontvangt het toestel maandelijks beveiligingsupdates om bescherming te bieden tegen nieuwe kwetsbaarheden. Nokia is één van de weinige fabrikanten die al zijn smartphones regelmatig van deze updates voorzien.

Met een adviesprijs van 149 euro is de Nokia 3 vooralsnog het goedkoopste toestel van de Finse fabrikant. Het bedrijf introduceert deze maand de Nokia 8, een vlaggenschip met een hogere adviesprijs van 599 euro. De 8 is voorzien van een dubbele camera en de krachtige Snapdragon 835-chip.

Lees het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 3
Nokia 3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu