De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘Nokia 5.1 Plus met groter scherm en dubbele camera in de maak’

Thomas Haenen
11 juni 2018, 9:23
1 min leestijd
‘Nokia 5.1 Plus met groter scherm en dubbele camera in de maak’

Nokia heeft net een handvol nieuwe budgetsmartphones aangekondigd, maar het Finse bedrijf zou nog meer toestellen gepland hebben. Beelden van een mogelijke Nokia 5.1 Plus tonen een Android-telefoon met groot scherm en strak design.

Lees verder na de advertentie.

Nokia 5.1 Plus video uitgelekt

De Finse fabrikant werkt aan een broertje van de onlangs aangekondigd Nokia 5.1, zo claimt TigerMobiles. Deze Nokia 5.1 Plus wordt ook een goedkope Android-smartphone, maar met een groter, randloos scherm. Het zou de twee Nokia-smartphone zijn met een notch, na de Nokia X6 die voorlopig alleen in China verschijnt. Boven het beeld zit een kleine inkeping voor de camera en luidspreker, met aan weerszijden meer scherm.

Achterop zit een dubbele camera van een onbekend aantal megapixels. Steeds meer Nokia-smartphones beschikken over een tweede lens achterop. Zo heeft de Nokia 7 Plus, die eerder dit jaar verscheen, een primaire 12 megapixel-lens aangevuld met een telefoto-lens van 13 megapixel. Daarmee kun je inzoomen zonder kwaliteitsverlies in het beeld.

OnLeaks, een doorgaans betrouwbare telecominsider, heeft op basis van gelekte informatie een video gemaakt die het toestel toont. Deze renders zijn gebaseerd op geruchten, en komen dus niet van Nokia zelf.

Adviesprijs en releasedatum onbekend

Hoeveel de Nokia 5.1 Plus straks gaat kosten is nog onbekend. De gewone Nokia 5.1 heeft een adviesprijs van 199 euro, en vermoedelijk zit dit Plus-model daar een paar tientjes boven. Dat zou neerkomen op zo’n 250 tot 300 euro. Smartphones met dubbele camera’s en randloze beeldschermen zijn in die prijsklasse nog relatief zeldzaam.

Wanneer de Nokia 5.1 Plus wordt onthuld, is ook onduidelijk. Het bedrijf presenteerde kortgeleden drie nieuwe toestellen, de Nokia 2.1, Nokia 3.1 en Nokia 5.1. Die liggen allen pas vanaf augustus in de winkels. Vermoedelijk ziet een eventuele 5.1 Plus pas daarna het levenslicht, ergens dit najaar.

Lees het laatste nieuws over Nokia

Bron: TigerMobiles
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 5.1 Plus
Nokia 5.1 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu