‘Nokia 5.2 krijgt 48 megapixel-camera en premium features’

Rens Blom
8 juli 2019, 12:11
2 min leestijd
‘Nokia 5.2 krijgt 48 megapixel-camera en premium features’

De mysterieuze Nokia-smartphone die dit weekend op sociale media lekte, zou de Nokia 5.2 zijn. Het toestel krijgt naar verluidt een 48 megapixel-camera en features die we kennen van duurdere Nokia-modellen.

Lees verder na de advertentie.

Nokia 5.2-gerucht wijst op hogere prijs

HMD Global, dat verantwoordelijk is voor de Nokia Android-smartphones, lijkt te werken aan een nieuw toestel. Een paar dagen geleden verschenen foto’s van een Nokia-smartphone met een 48 megapixel-camera en over dit model is nu nieuwe informatie verschenen. De doorgaans betrouwbare Twitter-gebruiker @Nokia_anew claimt dat de smartphone de codenaam Daredevil draagt en uiteindelijk de Nokia 5.2 of 6.2 wordt.

De insider verwacht dat het om de 5.2 gaat. Dit zou dus de opvolger worden van de Nokia 5.1 die vorig jaar uitkwam voor 199 euro. Volgens @Nokia_anew wordt de Nokia 5.2 duurder omdat het toestel betere hardware en meer features krijgt.

Nokia 48 megapixel camera

Veelzijdige 48 megapixel-camera

Het belangrijkste verkoopargument lijkt de 48 megapixel-camera achterop te worden. Vermoedelijk fotografeert die via een quad bayer-techniek in 12 megapixel om betere plaatjes te maken. Uit de informatie die onlangs lekte, blijkt dat de Nokia 5.2 nog twee cameralenzen heeft. Het gaat om een groothoeklens die een wijder deel van de omgeving vastlegt en een nog onbekende, derde lens.

Steeds meer smartphones krijgen een 48 megapixel-camera, ook goedkopere modellen. Nokia bracht in april de Nokia X71 uit, zijn eerste 48 megapixel-toestel. Deze smartphone is alleen in China te koop.

Specificaties en features

De vermeende Nokia 5.2 zou features krijgen die al aanwezig zijn op duurdere Nokia-toestellen. De lekker op Twitter duidt op een camera van het gerenommeerde Zeiss, PureDisplay-techniek en OZO Audio. Een PureDisplay-scherm ondersteunt hdr10 en moet een betere kleurweergave en contrast bieden. OZO Audio biedt betere geluidskwaliteit dan een reguliere luidspreker.

Uit de informatie die al bekend is, valt op te maken dat de Nokia 5.2 midrange tot high-end specificaties krijgt. Het toestel heeft een usb-c-poort, onbekende Snapdragon-processor en vingerafdrukscanner op de achterkant.

Nokia 9 kopen

De voorkant bestaat uit een full-hd-scherm met redelijke randen en een notch voor de selfiecamera. In tegenstelling tot de duurdere Nokia 9 PureView heeft de Nokia 5.2 wél een 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting. Waarschijnlijk draait de smartphone op een kale versie van Android 9.0 (Pie).

Het is nog onduidelijk wanneer Nokia de vermeende 5.2 presenteert en uitbrengt. Of de smartphone in Nederland verschijnt, is eveneens onbekend. Kijkend naar Nokia’s grote assortiment in de Benelux is dit aannemelijk.

Lees het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu