Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Nokia 5 Android 8.0-update: meld je aan voor de bèta

Wouter Nijsen
12 december 2017, 19:17
1 min leestijd
Nokia 5 Android 8.0-update: meld je aan voor de bèta

De Nokia 5 is de tweede smartphone van de Finse fabrikant die de update naar Android 8.0 krijgt. Gebruikers kunnen zich aanmelden voor de bèta om de laatste Android-versie alvast te testen. De definitieve uitrol vindt binnenkort plaats.

Download de Nokia 5 Android 8.0-bèta

Via deze website kunnen bezitters van de Nokia 5 zich aanmelden voor de testversie van Android 8.0 (Oreo). Heb je dit gedaan, dan krijg je de update over-the-air binnen. Oreo introduceert een picture-in-picture-modus, Google Play Protect, Autofill en de zogeheten ‘notification dots’. Bovendien bevat de bèta de beveiligingspatch van december en verbeteringen zodat de Nokia 5 sneller opstart. Binnenkort komt ook een testversie voor de Nokia 6 beschikbaar.

nokia 5 review

De Nokia 5 is een populair budgettoestel dat je momenteel voor zo’n 180 euro in huis haalt. Het toestel heeft een Snapdragon 430-chip met een octacore-processor, 2GB RAM en 16GB aan uitbreidbare opslag. Aan de achterkant zit een 13 megapixel-camera, selfies maak je met de 8 megapixel-frontcamera. Het 5,2 inch-scherm heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels en de 3000 mAh-accu voorziet het geheel van energie.

Onderscheidend aan de smartphone is de kale versie van Android. Het toestel werd gelanceerd met Android 7.1.1 (Nougat) en krijgt maandelijks beveiligingsupdates. Bovendien levert Nokia geen extra skin of apps mee. In onze Nokia 5 review lees je meer over de features van de telefoon.

Lees het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 5
Nokia 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu