Nokia blijft voorloper: Android 8.1 voor Nokia 5 en 6 rolt uit

Thomas Haenen
29 maart 2018, 9:21
2 min leestijd
Nokia blijft voorloper: Android 8.1 voor Nokia 5 en 6 rolt uit

Bezitters van de Nokia 5 en Nokia 6 kunnen vanaf vandaag een Android 8.1 (Oreo)-update verwachten. De Finse fabrikant weet als één van de eerste de nieuwe software naar bestaande smartphones uit te rollen.

Lees verder na de advertentie.

Nokia 5 Android 8.1-update beschikbaar

Android 8.1 wordt vanaf vandaag wereldwijd uitgerold voor beide smartphones. Omdat het om een geleidelijke uitrol gaat, kan het enkele dagen duren voor de software beschikbaar is in Nederland. De Nokia 5-update is 860MB groot, op de Nokia 6 weegt de update 930MB. Het is dus aan te raden deze enkel via een wifi-verbinding te downloaden, omdat je anders rap door je databundel heen bent.

Met de update worden beide smartphones direct voorzien van de nieuwste Android-beveiligingsupdate, die Google begin maart vrijgaf. Daarnaast maken ze een aantal wijzigingen aan Android, waaronder een nieuwe look voor de instellingen. Ook wordt er nu een accupercentage weergegeven voor accessoires die via bluetooth aan je toestel gekoppeld zijn. Deze info zie je in de navigatiebalk bovenaan, of het bijgewerkte accumenu in de instellingen.

Nokia 5 Android 8.1-update

Android P-update onderweg?

Inmiddels zijn zowat alle smartphones van het bedrijf voorzien van Android 8.1 (Oreo). Enkel de goedkopere Nokia 2, die eind vorig jaar verscheen, moet nog een update ontvangen. Het is waarschijnlijk niet de laatste grote update voor beide smartphones. Hoewel Nokia het nog niet bevestigd heeft, is het waarschijnlijk dat in ieder geval een deel van alle toestellen dit najaar een update naar Android P ontvangt.

Het Finse bedrijf weet qua updatebeleid vrijwel alle concurrentie af te troeven. Grote fabrikanten als Samsung, LG en Motorola zijn pas dit voorjaar Android 8.0 (Oreo) uit aan het rollen voor hun populairste smartphones. Een Android 8.1-update brengen ze pas later dit jaar uit, en voor goedkopere toestellen zoals die van Nokia staat er in veel gevallen zelfs helemaal geen update op de planning.

Lees het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 5
Nokia 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu