De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

‘Nokia 6.2-specificaties gelekt: goedkoop toestel met dubbele camera’

Thomas Haenen
11 januari 2019, 9:46
2 min leestijd
‘Nokia 6.2-specificaties gelekt: goedkoop toestel met dubbele camera’

De onlangs uitgelekte Nokia 8.1 Plus verschijnt mogelijk als de Nokia 6.2. Specificaties van de smartphone met cameragat zijn online verschenen.

Lees verder na de advertentie.

Nokia 6.2-specificaties verschenen

Hoewel de terugkeer van Nokia op de mobiele markt nog vrij recent voelt, maakt de Finse fabrikant zich inmiddels al klaar voor de derde generatie van zijn populairste smartphones. Nadat de Nokia 6 en Nokia 6.1 veel succes hadden op de budgetmarkt, staat de Nokia 6.2 al in de startblokken. Afbeeldingen lekten eerder deze week al uit van een ‘Nokia 8.1 Plus‘, maar volgens het doorgaans betrouwbare NokiaPowerUser ligt het toestel straks in de winkels als de Nokia 6.2.

De Nokia 6.2 beschikt volgens de bron over een 6,2 inch-scherm met een full hd-resolutie. Het display vult vrijwel de hele voorkant, met slechts een klein gaatje linksboven in beeld voor de selfiecamera. Na Samsung, Honor en enkele andere grote fabrikanten is Nokia het volgende bedrijf dat de notch vervangt met een cameragat.

Achterop de Nokia 6.2 (of 8.1 Plus) zit een dubbele Carl Zeiss-camera van 16 + 16 megapixel. Het toestel wordt aangedreven door een relatief vlotte Snapdragon 632-chip, met 4 of 6GB werkgeheugen. Dat is een aardige upgrade ten opzichte van de Nokia 6.1, een 5,5 inch-smartphone met een enkele camera achterop.

De Nokia 6.2 draait, net als andere smartphones van de Finse fabrikant, op Android One. Dat is een vrijwel onaangepaste versie van Android. Ook kunnen gebruikers waarschijnlijk rekenen op maandelijkse (beveiligings)updates tot drie jaar na de release.

Release dit voorjaar

De adviesprijs van het nieuwe toestel is nog onbekend. Waarschijnlijk ligt deze zo rond de 250 euro, net als de vorige twee toestellen in de Nokia 6-reeks. Volgens de bron wordt de Nokia 6.2 eind januari of februari in China onthuld, met een Westerse release niet veel later. De Nokia 6.1 verscheen in april 2018, dus waarschijnlijk kunnen we de opvolger ergens vroeg in het voorjaar verwachten.

Lees het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 6.2
Nokia 6.2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu